banner913
banner932
banner1032

Gerçekleri görme zamanı!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 03 Ağustos 2017, 11:33

Çanakkaleye çocuklarımızın yaptığı gezi ile ilgili yazılanlara, bir de geziye katılan öğretmen Arın Barkut’un yazdıklarına baktım, ne yalan söyleyeyim, utandım!

Çanakkale ziyaretini aşağılamak, hakir göstermek, tekrarının getirilmesini engellemek adına yapılan çirkinliklere, kullanılan seviyesiz  ifadelere nefret ve esefle baktım.

Uzlaşının önündeki en büyük engel, en büyük Türk düşmanı Başpiskopos Hrisostomos’un bir vesile ile etrafında toplanan öğrencilerin arasında Türk çocukların da  oluşuna ses çıkarmayan, buna mukabil Çanakkale gezisi için yapmadığını bırakmayanların hala daha aramızda bulunmasından da o denli ürpertilere kapıldım!

Kimdir be bunlar?

Hain midirler, ajan provakatör müdürler, yoksa bunları para karşılığı, menfaat, çıkar karşılığı gerçekleştiren satılmış yaratık mıdırlar?

En çok ta ilgili sendikaların hiç sıkılmadan çıkardığı seslere takıldım kaldım.

Bu sesleri çıkarmak konusundaki haklılıklarını ölçmek için isterseniz devlet uhdesindeki büyük eğitim kurumlarımızın verdikleri eğitimin karnesine bir göz atalım!

İsterseniz geçtiğimiz günlerde devletin açmış olduğu üst düzey sınavları, orta ve alt düzeyle Orta Okul düzeylerindeki sınav sonuçlarına bir bakalım.

Üst düzey sınavlara 591 kişi katılmış, alt düzey sınavlara ise 641 kişi.

Bunlara karşın sınavlara en çok katılım Orta düzeyde olmuş, tamı, tamamına 901 kişi.

En az katılım da Orta Okul düzeyi yeterlilik sınavlarına olmuş, tamı tamamına 19 kişi.

Bu hesaba göre toplamda sınavlara katılanların sayısı 2152 kişi.

Gelelim başarı oranlarına, okullarımızda yetişen vatandaşların ortaya koyduğu performansa!

 Hani her derde maydanoz olmakla ünlenmiş, en kutsal mesleklerden sayılan öğretmenliği gözden düşürmüş, toplumun geleceğini karanlıklara göm mek, her koşulda  Rum un emellerine hizmet vermek için  olmadık kötülükleri sergilemiş Öğretmen Sendikalarının eğitimi çekmiş olduğu ortama.

Üst düzey sınavlara katılanların başarı oranı %12,85

Orta düzeydeki başarı oranı %8,87--------- Alt düzeydeki başarı oranı %11,8 ve Orta Okul düzeyinde sınavlara katılanların başarı oranı %10,5.

Verilen temel eğitimlerin ne denli boş olduğu,  genel kültür seviyesinin yerlerde süründüğü ama üniversite tahsili görenlerin yükseklerdeki  durumuyla övünen bir ülke.

Bu sonuçlara bakarak, eğitimin alarm verdiğini, öncelikle eğitim verenlerin eğitilmesinin gerektiğini, sendika hegemonyalarından eğitimi kurtarmanın artık farz olduğunu acaba ne zaman göreceğiz?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.