banner913
banner932
banner1032

Duygulandıran bir oyun

banner1020

1918’de Anadolu’nun işgaliyle başlayan ve 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla son bulan dönem, tiyatral bir sunumla sahneye taşındı

banner974
Duygulandıran bir oyun

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, Kültür Dairesi organizasyonuyla, Tiyatro AŞHK Sanat Merkezi, “Esaretten Özgürlüğe” isimli oyunu sahneledi.

Oyun, önceki akşam Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Kıbrıslı Türk Tiyatro Sanatçısı ve Yönetmen Hüseyin Köroğlu ile Şenay Saçbüker’in rol aldığı oyun, 1918’de Anadolu’nun işgaliyle başlayan ve 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla son bulan dönemi tiyatral bir sunumla, mektuplarla ve müziklerle sahneye taşıdı.

Tiyatro AŞHK’ın yazdığı ve Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği oyunun sonunda öğrenci ve izleyiciler sahneye davet edilerek hep birlikte Onuncu Yıl Marşı okundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.