Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sporcuları 2025 yılında yurt dışında olanak buldukları ortamlarda yarışarak başarılı sonuçlar elde etti.

Melis

Atlet Buse Savaşkan uluslararası yarışmalara katılımını sürdürürken Paris Olimpiyatları’ndan sonra Dünya Şampiyonası’nda mücadele etme başarısını gösterdi.

Doğukan-7

Yüzücü Doğukan Ulaç, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda dördüncü kez birinci sırayı alarak büyük bir başarı elde etti.

Bireysel olarak atıcılıkta Cemre Bumin, Salahi Zaimoğlu, atletizmde Taygun Artan Özcihan, Gürsu Gülerler, Erdinç İnçay, Ada Kafa, Kumsal Arsal, badmintonda Nehir Deniz, bisiklette Ege Erülkü, bilardoda Alara Ghaffari, cimnastikte Nido Toko, güreşte Ömer Özyıldırım, teniste Bekir Devran Esendağlı, Aren Baybars, triatlonda Enis Alçıcı, yüzmede Boran Bora dikkati çeken sporcular arasında yer aldı.

Okullu sporcularımız, Türkiye şampiyonalarında başarılı sonuçlar elde ederek madalyalar kazandı.

Veteran sporcularımız da yurt dışında başarılı dereceler elde etti.

Atıcılık, badminton, bilardo, bisiklet, bocce, fitness, futboltenisi, güreş, halter, hentbol, taekwondo ve vücut geliştirme dallarında uluslararası çapta mücadeleler verildi.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi, Orçun Kamalı başkanlığında atılımlara girişti.

Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu’nda Şevket Songur, Dünya Budo Martialarts Federasyonu’nda Eyüp Zafer Gökbilen yeniden başkanlığa seçildi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, yılın başarılılarını ödüllendirmeyi sürdürdü.

Mağusa Türk Gücü, Futbol Süper Lig’de arka arkaya altıncı kez şampiyon olarak bu alanda rekor kırarken Çetinkaya’nın 14 şampiyonluk rekoruna ortak oldu.

Şike konusu futbolda olumsuzluklar yaşanmasına neden oldu. Değirmenlik Spor Kulübü bir alt lige düşürülürken yöneticiler de cezalandırıldı.

Bir başka olumsuz durum da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetimi ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Yönetimi arasında yaşandı. Bunun sonucu olarak yıllardan sonra Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası karşılaşması oynanamadı.

KTSYD KUPASI OYNANMALI

Futbolda Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası bir gelenektir. 1985 yılından 2024 yılına kadar 37 kez oynandı. Spor tarihimizde önemli yer edinen KTSYD Kupası karşılaşmalarının 2025 yılında oynanmaması büyük bir kayıp. Nedeni ne olursa olsun ülkemiz spor tarihi açısından büyük bir olumsuzluk.

Bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. İki kurumun yöneticileri arasında uyumsuzluk veya anlaşmazlık olabilir. Ancak bundan zarar gören kurumlar ve üyelerdir.

Olumsuzluğa son verilip devre arasında KTSYD Kupası karşılaşması oynanmalı. Bu konuda iki kuruma ve yöneticilerine büyük sorumluluk düşmektedir.