banner913
banner932
banner1032

DERİNDEKİ BİRLİKTELİK


Ahmet GÖKSAN

Ahmet GÖKSAN

Okunma 27 Kasım 2023, 14:42

“Beraberce dünyaya bir göz gezdirelim. Kendi muhitimizden uzaklaşalım. Her milletin kültürel ve iktisadi hayatını tetkik ederek derinlerine kadar dalalım. Göreceğiz ve anlayacağız ki insanlar medeniyete yaklaştıkça nifak ortadan kalkıyor ve onun yerine sarsılmaz devrilmez bir birlik kaim oluyor. İşte bu birlikteliktir ki derinlere kök saldıkça dal budak verdikçe o millet de o nispette büyür ve kuvvetlenir ve mavi gök kubbenin altında yelesi kabarmış bir aslan gibi korkusuzca ve hür dolaşır.  

Sesi en kuytu yerleri çınlatan, titreten bu kuvvetin önünde her kuvvet eğilmeye her istibtat çökmeye mahkûmdur. Bunlar gün kadar açık, aşikâr hakikatlerdir”. 1943  

Dr. Fazıl KÜÇÜK 

Kış koşullarının başladığı günlerdeyiz. Buna koşut her geçen gün koşullar daha da ağırlaşıyor. Hamas Neden Yahu savaşının başlaması üzerine Ukrayna Rusya savaşının geri plana atıldığını söylemek olasıdır. Nedenine gelince Rusya Ukrayna savaşı sırasında katledilen insan sayısının daha az olmasıdır. Şu ana kadar sayı olarak Filistin’de öldürülen kadın ve çocuk sayısının kat be kat fazladır. Buna karşın bütün dünyanın yaşanmakta olan kırımı ayak topu maçı gibi izliyor olması ayrıca bir insanlık suçudur ve sorumlularının da yargılanması gerekmektedir.  

Bugüne değin Ukrayna yönetimini kışkırtanların buna koşut silah ve savaş malzemesi veren ülkelerin bu konuda biraz olsa da geri çekilme eğilimine yönelmiş olmuşlardır. Kafkaslar i-kinci bir Ortadoğu olmasına doğru evriliyor olmaktadır. (Bu tanım sevgili arkadaşım Cumhuriyet gazetesi yazarı olan Deniz Berktay’a aittir.) Bugüne değin destek ve katkı veren ülkeler ve Ukrayna yönetimdeki bazı yöneticiler usulsüzlük yapmakla suçlanmaktadırlar. Buna koşut yaşanmakta olan ortamın 1. Paylaşım Savaşı koşullarını çağrıştırıyor olması gösteriliyor. Aynı şekilde NATO’nun yaşananlardan rahatsızlık duymaktadır. Ortalıklara çıkan bu durum Ukrayna Yöneticilerini müzakerelere başlatabilirse insanlığın kazanacağının bilinmesi gerekiyor.  

Hamas ile Neden Yahu arasındaki savaş sürgit ederken Neden Yahu’nun güçlerine Kıbrıs’taki İngiliz üssü Ağrotur’dan silah, malzeme gönderilmekte olduğunu İsrail ‘deki Haaretz gazetesi duyuruyor. Konuyu haberleştiren Akel partisinin yayın organı olan Haravgi gazetesini alıntılayarak Nikos Hristodulidis’e konuya ilişkin olarak “Üsler üzerinden Amerika’nın İsrail’e silah gönderildiğinin doğru olup olmadığını soruyor. Bunun üzerine Hristodulidis, bilgisinin olmadığı yanıtını veriyor. Gazete haberinde Ağrotur üssünden İsrail’e Amerika ve İngiliz nakliye uçaklarıyla silah ve asker taşındığını 40’ın üzerindeki ve 7 ağır nakliye helikopteri ile de malzeme taşındığını yazıyor. Son olarak yapılan açıklamaya göre bin civarındaki İngiliz askerinin adı geçen üste konuşlandığı belirtiliyor. Avrupa ülkelerinin de aynı yeri kullanarak İsrail’e malzeme gönderdikleri aynı haberde belirtiliyor. Nikos Hristodulidis ile benzerlerinin sırtlarının neden sürekli olarak sıvazlandığı kendiliğinden ortalıklara çıkmış oluyor.   

Kıbrıs’ta müzakerenin başlatılması şu anda gündemde olmamasına karşın karşımızdaki unsurla bugüne dek yapılanları daha önce belgelerin kayıp olduğunu söyleyerek inkâr edenlerle neyi veya neleri konuşacağız meraka değer doğrusu.  

Tek ayakları üzerinde durarak sirk cambazlığına soyunanlarla yeniden konuşmaya başlamadan önce çalışmalarımıza ivme kazandırmamız gerekiyor mu ne… 

SEVGİ ile kalınız…  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.