banner913
banner932
banner1012

Olguner: AHİM'ne gitmeliyiz

banner1020

Fadıl Olguner, Kıbrıslı Rumların şikayeti ile ilgilenen Uluslararası Masa Tenisi Federasyonundan olumsuz yanıt gelmesi halinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) müracaat etmemiz gerektiğini açıkladı

banner974
Olguner: AHİM'ne gitmeliyiz

banner971

Yusuf Karayusufoğlu

Lefkoşa Veteran Masa Teniscileri Derneği Başkanı Fadıl Olguner'in, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) mali işlerden sorumlu 2. başkanı Petra Sörling'i KKTC'ye getirmesi ile başlayan gelişmeler yeni bir boyut kazandı.

Petra Sörling'in, KKTC'ye ziyareti, Kıbrıs Rum Kesiminden Masa Tenisi Severler adlı bir Dernek tarafından ITTF Başkanı Thomas Weikert'e şikayet edilmişti. Bu gelişme üzerine Fadıl Olguner'in, ITTF Başkanı Weikert'e bir mail göndermişti.

ITTF, gönderdiği mail ile Olguner'e yanıt verirken, Olguner, dün yaptığı basın açıklamasında,

Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasındaki bizi haklı kılan 87, 89 ve 108. maddelerin işlevini yitirme tehlikesi olduğunu, ITTF den olumsuz yanıt gelmesi halinde ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat etmemiz gerektiğine vurgu yapıp, Devletin olaya el koyması gerektiğini belirtti.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.