banner913
banner932
banner1012

Fatoş'la Kitap Dünyası

banner1020

banner974
Fatoş'la Kitap Dünyası

banner971
HAFTANIN SÖZÜ
Okuyun diyor, okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde, kan akıyor. Ali Şeriati


 
  • Haftanın En Çok Okunan Kıbrıs Kitapları:
  • Bir Sır Adam - 1955/1974 Döneminin Saklı Tarihi - İlter Kırmızı
  • Kıbrıs - Bitmeyen Yaz 1878-2015 Modernleşme Nüfus Kimlik Göç ve Mülkiyet - Mete Hatay
  • Kıbrıslıların Kökeni (Arkeoloji ve Genetiğin Bilimsel Verilerinde) - Marie-Louise Winbladh
  • Crans Montana - Kıbrıs Sorunun Çözümü Nasıl ve Neden Engellendi - Makarios Druşotis
  • Özden Selengenin Eserlerinden Kıbrıs Sözcükleri ve Deyimleri Sözlüğü - Canan İleri
  • Haftanın En Çok Okunan Dünya Kitapları:
  • Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill
  • Uyumsuz Defne Kamanın Maceraları - Ateş- Buket Uzuner
  • Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig
  • Zen Terapi - David Brazier
  • Süt ve Bal - Rupi Kaur
 
KIBRISLILARIN KÖKENİ (Arkeoloji ve Genetiğin Bilimsel Verilerinde) - MARİE-LOUISE WINBLADH
Galeri Kültür tarafından yapılan yazılı açıklamada, kitabın Kıbrıslıların kökenine dair sürdürülen tartışmalara, arkeoloji ve özellikle genetiğin bilimsel verileri ışığında nerdeyse bir son verebilecek nitelikte olduğu  kaydedildi ve konuyla ilgili bilim dışı sübjektif yaklaşımları  tamamen ortadan kaldırdığı ifade edildi.
 

DÜŞÜN VE ZENGİN OL – NAPALEON HILL

Hayallerinize ulaşmak mı istiyorsunuz? O zaman Hill'in ölümsüz kurallarını takip etmenizyeter!...

Yüzyıllardır aktarılan bir sır düşünün. Sadece en zenginlerin, en güçlülerin birbirlerine aktardığı bir sır. Tüm hayallere sahip olmanın yöntemini anlatan gerçek bir sır. Napoleon Hill 1900'lerin başında tanıştığı bu sırrı 25 yıl boyunca araştırdıktan sonra, sırrı çalıştıran, on üç adımdan oluşan bir formül çıkarmıştır. Gündelik yaşama olduğu kadar iş hayatına da önemli düşünce yenilikleri getiren bu kitaptaki formülü uygulamayı başaran herkes hedeflerine ulaşabilir. Bütün başarıların başlangıç noktası olan "Ateşleyici Bir Arzu" yaratan bir hedefi nasıl belirlersiniz? Arzulanan hedefi zihinde canlandırarak "İnanç"ınızı nasıl güçlendirirsiniz? Bilinçaltınızı "Kendi Kendine Telkin" ile başarınız için nasıl programlarsınız? Erteleme huyunu yenmek için nasıl bir "Kararlılık" göstermelisiniz? "Beyin Gücü Grubu"nun itici etkisini hedefinize ulaşmanız için nasıl kullanırsınız? "Cinselliğin Gizemli Enerjisi’ni başarınız için nasıl kullanırsınız? "Beyninizin Sınırsız Potansiyeli" ni nasıl ortaya çıkarırsınız? ‘Altıncı His’ sinizi güçlendirerek bilgeliğin tapınağına nasıl ulaşırsınız? Başarınızın önündeki en büyük engel olan "Korkularınız" ile nasıl başa çıkarsınız? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası bu kitapta. 
 
HAFTANIN KİTABI


Zamanın Ötesindeki Deha Tesla – Margaret Cheney

 
 
  • Tesla’nın dikey kalkış fikri, ölümünün üzerinden on yıl geçtikten sonra işlerlik kazanabilecekti... Review dergisi, Tesla’nın çalışmalarının güçlendirilmiş uçuşun gelişmesinde ilk adımı teşkil ettiğini öne sürmüştü.
 
  • New York ışıklarının yanıp sönmesini en başta Edison'ın dehasına borçluydu.
 
  • " Tesla, medeniyetimize armağan ettikleriyle evlerimizden sokaklarımıza hayatımızın her parçasında yaşamaya devam edecektir.. Onun hayatı bir zaferdir.
Muhakkak ki iyi ebeveyn olamayacak insanların çocuk sahibi olmalarına da izin verilmemelidir.
  • Tesla konuşmasını şöyle sürdürmüştü: “Herkesi, çalışmaları ve başarılarına göre değerlendirmeyi geleceğe bırakalım. Bugün onların ise gerçekten emek verdiğim gelecek de benimdir.”
 
  • En sonunda, "Çabalarım beni, daha önce hiçbir ölümlünün başaramadığı bir icadın eşiğine getirdi."
 
  • Bu arada pek çok kişi neden bu başarılı erkeğin de arkasında bir kadının olmadığını düşünüp hayıflanmaya devam ediyordu..
 
 
(Kitaptan Alıntılar)
 
 
 
HAFTANIN YAZARI: CANAN TAN
Canan Tan Ankara’da 1951 yılında hayata gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni okudu. 1971 yılında mezun olarak evlenmeye karar verdi. Evlenerek uzun süre Diyarbakır’da yaşayan yazar, daha sonra İzmir’e yerleşti. 1979 yılında senaryo yarışmasında yazarın kitabı olan Oğlum birincilik ödülüne layık görüldü. Eser sonradan fotoroman olarak çekildi. 1997’de Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü Yarışması’nda “İster Mor İster Mavi” adlı eseri birincilik ile ödüllendirildi. 1996 yılında Aziz Nesin anısına düzenlenen mizah öyküsü yarışmasından sonra basılmaya layık görülerek kitaplaştırıldı. Ayrıca Canan Tan bu kitap ile Türkiye’de mizah öykü kitabı yazan ilk kadın yazar oldu. “Çikolata Kaplı Hüzünler” isimli yetişkinler için yazdığı ilk öykü kitabını da 2002 yılında yayımladı. En büyük başarısını ise 2003 yılında kaleme almış olduğu Piraye adlı eseri ile elde etti. Bu eser Türkiye’de büyük ilgi gördü.
Yeni Asır (İzmir) gazetesi bünyesinde köşe yazarlığı yaptı. Gündelik olayları mizahsı bir dille ele alan yazıları Milliyet Pazar için yazdı. Mimoza dergisinde Çuvaldız, Kazete isimli kadın gazetesinde ‘Kazete&Mazete’ isimli köşelerde yazılar yazdı. Yazarın hikaye, roman, mizah ve çocuk edebiyatı alanında çok sayıda kitabı ve senaryo çalışmaları bulunmaktadır.
Ondan fazla eseri bulunan yazarın üç tane kitabı üçüncü baskısını yapmıştır. Altı tane kitabının da ikinci baskısı yapılmıştır. Kaleme almış olduğu çoğu kitabı Türk kitap mecrasının çok satan kitapları arasındadır. Günümüzde tüm hızı ile yazmayı sürdüren yazarın yeni kitapları okuyucuları tarafından merakla takip edilmektedir.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.