banner913
banner932
banner1012

“İşgalin olumsuz sonuçlarını yaşıyoruz”

banner1020

Almanya Federal Meclisi heyetiyle görüşen Rum Meclis Başkanı Dimitriu, Güney Kıbrıs’ın, geçmişte Almanya’nın da yaşadığı gibi “işgalin getirdiği olumsuz sonuçları” yaşamaya devam ettiğini söyledi

banner974
“İşgalin olumsuz sonuçlarını yaşıyoruz”

banner971
Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Dimitriu önceki gün, Almanya Federal Meclisi heyetiyle görüştü.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Dimitriu’nun, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın, geçmişte Almanya’nın da yaşadığı gibi “işgalin getirdiği olumsuz sonuçları” yaşamaya devam ettiğini söylediğini yazdı.
Habere göre Dimitriu, Güney Kıbrıs ile Almanya arasında gerek ikili, gerekse AB düzeyindeki mükemmel ilişkilere dikkat çekerken, uluslararası düzeyde de ortak ilke ve değerler zemininde ilişkileri olduğuna işaret etti.
Alman milletvekillerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dimitriu, Rum tarafının Kıbrıs sorununa iki toplumlu ve iki bölgeli, BM kararları zemininde çözüm bulunabilmesi için müzakerelerin yeniden başlamasını savunduğunu kaydetti.
Dimitriu, iki toplum arasındaki güvenin artırılması için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.