Oto galeri kurşunlaması olayıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı
Oto galeri kurşunlaması olayıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Girne’nin en işlek noktalarından biri olan 20 Temmuz Caddesi Kordonboyu üzerinde faaliyet gösteren umumi tuvaletlerde, önceki gece yarısı yaşanan olay kamuoyunda yankı uyandırdı. İddiaya göre, tuvaletleri kullanan dört kişinin ücret ödemeden ayrılmak istemesi üzerine başlayan sözlü tartışma kısa sürede kontrolden çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine tuvaletlerden sorumlu olan 58 yaşındaki Zeki Çakmak’ın, “kendini korumak” amacıyla tasarrufunda bulundurduğu yaklaşık 28 santimetre uzunluğundaki bıçağı çıkararak gelişi güzel salladığı ve dört kişiyi kovaladığı belirtildi. O anlar çevrede bulunan görgü tanıkları tarafından cep telefonlarıyla kayda alındı.

Olayın sosyal medyada ve çevrede hızla yayılması üzerine Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısa sürede harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi ve tanık ifadeleri doğrultusunda zanlı Zeki Çakmak tespit edilerek tutuklandı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru, Girne Kaza Mahkemesi’nde verdiği şahadette olayın 4 Ocak tarihinde meydana geldiğini söyledi. Alacan, ücret ödememe meselesi nedeniyle yaşanan tartışmanın ardından zanlının korkutmak maksadıyla bıçağı rastgele salladığını, bu durumun kamera görüntülerinde de açıkça görüldüğünü ifade etti.

Polis memuru, zanlı Çakmak’ın işlediği suçu kabul ettiğini ve soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Zanlının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, uzun yıllardır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğunu ve ülkede daimi bir adresi olduğunu da mahkemeye aktardı. Mahkeme, zanlının ileride görülecek davalara kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi. Ayrıca, zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı bir kişinin imza edeceği 250 bin TL’lik kefalet senedi sunmasına ve bu şartlar altında serbest bırakılmasına emir verildi.