banner913
banner932
banner1012

“Pandemi geriliyor”

Kıbrıslı Rum uzmanlar, Güney Kıbrıs’ta son 10 günlük dönemde kaydedilen vaka sayılarında düşüş yaşanması ve diğer bazı etkenlerin, pandeminin ömrünü tamamlamakta olduğunu gösterdiğini söyledi

banner974
“Pandemi geriliyor”

banner971
Güney Kıbrıs’ta koronavirüs pandemisinin son 10 günlük süredeki gidişatının, pandeminin gerilemekte olduğunu gösterdiği iddia edildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Kıbrıslı Rum uzman Mihalis Voniatis’in gazeteye yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ta son 10 günlük dönemde kaydedilen vaka sayılarında düşüş yaşanması ve diğer bazı etkenlerin, pandeminin ömrünü tamamlamakta olduğunu gösterdiğini söylediğini aktardı.
Habere göre Voniatis konuya ilişkin açıklamasında, son 10 günlük süre zarfında vaka sayılarında gözlemlenen düşüş, nüfusun yüzde 70’inden fazlasının aşılanmış olması ve 1 Ekim tarihinden itibaren 100 binden fazla insanın hastalığı geçirmiş olması sebebiyle oluşan bağışıklığın pandeminin sonuna yaklaşıldığının bir göstergesi olduğunu iddia etti.
Voniatis, nüfusun yaklaşık yüzde 20’sinin ise bağışıklığının bulunmadığını, bunun sağlanmasındaki en önemli unsurun ise aşı olduğunu vurguladı.
Gazete, Rum Bakanlar Kurulu’nun ise hastalığı geçirenlere verilen belgenin geçerlilik süresi ve yakın temaslıların kalacakları karantina süresine ilişkin yeni kararlar aldığını da aktardı.
Habere göre, hastalığı geçiren kişilere verilen hastalık belgesinin süresi 180 günden 90 güne indirilirken aşısız kişiler, aşılarını tamamlamalarının üzerinden 7 ay geçen kişiler ve hasta olmalarının üzerinden 90 gün geçen kişilerin yakın temaslı olmaları durumunda karantina süreleri ise 14 günden 10 güne indirildi.
Aşıları geçerli olan yakın temaslı kişilerin ise, pandemi kurallarına uymaları şartıyla karantinaya girmelerine gerek olmazken, temastan sonraki 7 gün içerisinde, 3’ncü ve 5’inci günde, ücretsiz antijen testi yapmaları öngörülüyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.