banner913
banner932
banner1012

Maraş için tedbir arayışı

banner1020

Rum hükümeti Maraş’taki mal satışlarını engellemek için caydırıcı tedbirler arayışına girdi. Rum Dışişleri Bakanı Kombos, son bilgilerin endişe verici olduğunu söyledi

banner974
Maraş için tedbir arayışı

banner971
Kapalı bölge Maraş’taki Kıbrıslı Rumlara ait bazı otellerin Kıbrıslı Türk bir iş insanı tarafından satın alındığı yönünde haberlerin ardından dünkü Rum basını, Rum hükümetinin bu tip satışları önlemek adına caydırıcı tedbirler arayışında olduğunu iddia etti.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, “Göçmenleri Karşı Teşviklerle Caydırmak İstiyorlar – Maraş’taki Taşınmazlar Konusunda Hükümette Art Arda Toplantılar” başlığı altında verdiği haberinde, Rum hükümetinin, Maraş bölgesindeki taşınmazların satışının önlenmesi amacını taşıyan “karşı teşvikler” uygulanması hedefiyle üst üste toplantılar gerçekleştirdiğini yazdı.
Gazete, Dışişleri Bakanı ve Başsavcının önceki gün Başkanlık Sarayı’nda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve Hristodulidis’in çalışma arkadaşlarıyla bir toplantı düzenleyerek gelişmeleri ele aldıklarını, benzer toplantıların teknokratlar düzeyinde de yapılmakta olduğunu belirtti.
Çeşitli çevrelerin, KKTC’de ve özellikle de Maraş’ta eski taşınmazı bulunan Kıbrıslı Rumları, bu taşınmazlarını satmaya ikna etme girişimlerinin yoğunlaştığı yönünde bilgiler olduğunu öne süren gazete, bu gelişmelerin Rum hükümetini baskı altına almış göründüğü yorumunda da bulundu.
Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in önceki günkü toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “bu tip durumlarla karşılaşmamak için bunca yıldan sonra nihayet, bütünlüklü bir göçmen politikasının oluşması gerektiği ve tüm gelişmelerin araştırılmakta olduğunu” söylediğini aktardı.
Gazete, önceki günkü toplantı sonrasında konuşan Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un ise, “amaçlarının kimseyi hedef göstermek değil, bu tür satışların ve faaliyetlerin, caydırıcı önlemlerle engellemek olduğunu” söylediğini aktardı.
Kombos açıklamasında, “son bilgilerin endişe verici olduğunu, ilk andan itibaren bilgi toplamakta ve bu bilgileri değerlendirmekte olduklarını” ifade ederek “gerçekte ne olduğunu ve hangi yollarla tepki verilebileceğine dair çeşitli düzeylerde toplantılar yapıldığını” belirtti.
“Bu tip durumlarda içgüdüsel tepkilerin en iyi ve akılcı çözüm olmadığını” belirten Kombos, “konunun Kıbrıs Türk basınında yer aldığı ilk andan bugüne kadar gelen bilgilerin ise bir tutarsızlık ve zıtlık ortaya koyduğu” iddiasında bulundu.
Kombos, “sunulan belgelerin doğruluğu, sunulup sunulmadıkları, tüm bu olayın koordineli bir girişimin parçası olup olmadığı, tüm kurumların bunda ne gibi rol üstlendikleri ve işgal bölgelerinde faaliyet gösteren komite tarafından tazminatlar verilmesiyle ilgili tüm konulara ilişkin bu bilgilerin kontrol edilmesi ve doğrulanması adına tüm devlet birimlerini harekete geçirmekle yükümlü olduklarını” vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.