banner913
banner932
banner1012

Hristodulidis’in önceliği, Türk tarafını ikna etmek

banner1020

Rum Sözcüsü, Rum lider Hristodulidis’in, Türk tarafını, AB’nin Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatma çabalarına katılımının çıkarlarına olacağına ikna etmeye öncelik verdiğini söyledi

banner974
Hristodulidis’in önceliği, Türk tarafını ikna etmek

banner971
Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Türkiye’yi ve Kıbrıs Türk tarafını, AB’nin Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatma çabalarına katılımının “çıkarlarına olacağına” ikna etmeye öncelik verdiğini açıkladı.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros’un haberine göre Letimbiotis Rum radyosuna yaptığı açıklamada, Türk tarafının iki devlet çözümü tezini ortaya koyuyor olması nedeniyle Hristodulidis’in Türkiye’yi ve Kıbrıs Türk tarafını argümanına ikna etme çabasının, iki devlet tezine sahip olmaları nedeniyle kolay olmayacağının bilincinde olduğunu da söyledi.
Letimbiotis BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nun Ada’yı ziyaretinin, Genel Sekreter Antonio Guterres’in, müzakereleri yeniden başlatma çabasına ve iki bölgeli iki toplumlu federasyonla ilgili kararlara bağlı olduğu mesajı verdiği görüşünü ortaya koydu.  Rum Sözcü, Hristoduldis’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve DiCarlo ile ortak görüşmeye her an hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Gazete, DİKO’nun, Cumhurbaşkanı Tatar’ı “kabul edilemez” diye nitelediği Türk tezlerinde ısrar ederek “Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün sorumlusunun Türk tarafı olduğunu gösterdiğini” iddia ettiği bir açıklama yayımladığını yazdı.
Habere göre açıklamada “Avrupa Birliği’nin daha aktif müdahil olması talebi ve Kıbrıs sorunundaki kabul edilemez tavrını değiştirmeye mecbur etmek için Türkiye’ye baskı yapılmasını cesaretlendirecek şartları yaratmaya yönelik Kıbrıs-Yunanistan işbirliği çok doğrudur” denildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.