banner913
banner932
banner1012

Hristodulidis, AB aracılığıyla çıkış arıyor

banner1020

Rum lider Hristodulidis’in Kıbrıs sorununa ilişkin eylem planını hayata geçirmekte olduğu belirtildi

banner974
Hristodulidis, AB aracılığıyla çıkış arıyor

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Atina ve Brüksel’e ziyareti ile BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary Dicarlo’nun adaya yapacağı ziyaretin, Kıbrıs sorunundaki çabaların yeniden canlandırılması hamleleri olduğu belirtildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, “AB Aracılığıyla Çıkış Aranıyor” başlıklı haberinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs sorununa ilişkin eylem planını hayata geçirmekte olduğunu yazdı.
Rum Yönetimi için Kıbrıs sorununda hareketlilik yaşanmasına yönelik anahtarın şu anda AB’de olduğuna inandığını, Avrupa Birliği’nin de AB-Türkiye ilişkilerini yeniden canlandırmak için Ankara’ya yönelmesinin beklendiği yazan gazete, Hristodulidis’in resmen görevi devralmadan önce, içeriğinde Atina ziyareti ve AB’nin yüksek yetkilileriyle görüşmeler bulunan, Kıbrıs sorununa ilişkin eylem planını ileriye götürmeye başladığını belirtti.
Hristodulidis’in AB’nin müdahil olmasına ilişkin önerisinin iki eksende hareket etmesinin beklendiğini belirten gazete, ilk eksenin, “AΒ-Türkiye ilişkileriyle ilgili konuları, Güney Kıbrıs ve Türkiye ilişkilerini ilgilendiren ve Kıbrıs sorununu etkileyen meselelerle aynı sepete konulması” olduğunu yazdı.
Gazete, ikinci eksenin ise etkin bir rol alacak ayrıca Kıbrıs sorununda yeni koşulların yaratılmasına gidişatına yardımcı olacak AB alanından olan bir şahsın yerleştirilmesi (atanması) olduğunu belirtti.
HRİSTODULİDİS-MİCHEL İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in önceki gün Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi yaptığını yazdı.
Habere göre Hristodulidis görüşme sırasında ilk önce Kıbrıs sorunundaki çıkmazın aşılmasıyla ilgili çabalara Avrupa Birliği’nin etkin ve özlü bir şekilde müdahil olması niyeti konusunda Michel’e bilgi verdi.
Avrupa Konseyi Başkanı Michel ise seçimleri kazanmasından dolayı Hristodulidis’i tebrik ederken Avrupa Konseyi çerçevesinde verimli ve sıkı bir iş birliğinde bulunulması temennisini dile getirdi.
Hristodulidis ayrıca Michel’e, Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar ve BM’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Colin Stewart ile kısa bir süre önce gerçekleştirdiği görüşme ayrıca BM yetkilisinin kısa bir süre sonra yapacağı ziyaret hakkında da bilgi verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.