banner913
banner932
banner964

Şimşek: Enflasyonla mücadelede kararlıyız

banner476

Mehmet Şimşek, enflasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı

banner974
Şimşek: Enflasyonla mücadelede kararlıyız

banner971
Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede bir geçiş döneminde olunduğunu ve zaman alacağını belirterek, kararlılık mesajı verdi.
Şimşek "X" sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek." dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyonun Ağustos ayında yüzde 9,09 arttığını ve yıllık yüzde 58,94'e ulaştığını açıkladı. Böylece yıllık bazda enflasyon bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Şimşek, "Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız." şeklinde mesaj verdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.