banner913
banner932
banner1012

Yunanistan’dan, 9 ülkeyle ortak tatbikat

banner1020

banner974
Yunanistan’dan, 9 ülkeyle ortak tatbikat

banner971
Yunanistan, 9 ülkeyle ortak hava tatbikatı düzenliyor.
Yunanistan ile GKRY; ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Slovenya, Suudi Arabistan, Ürdün ve Hindistan’ın katılımıyla Andravida Hava Üssü'nde "İNİOHOS 2023" adlı tatbikat başlattı.
GKRY'nin AW139 Helikopter ve İleri Hava Kontrolörü (JTAC), Fransa'nın RAFALE savaş uçağı, ABD'nin F-16, MQ-9 REAPER ve JTAC, Hindistan'ın SU-30 serisi savaş uçağı, Ürdün'ün F-16 savaş uçağı, İspanya'nın F-18 savaş uçağı, İtalya'nın TORNADO savaş uçağı, Suudi Arabistan'ın F-15 savaş uçağı ve Slovenya'nın PC-9Μ ve JTAC ile katıldığı kaydedilen açıklamada, "Tatbikat, Atina FIR Hattı'nın daha geniş bir alanında yapılacak. Katılımcı ülkelerin silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır." denildi.
Hava tatbikatı, 4 Mayıs Cuma günü sona erecek.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.