banner913
banner932
banner1012

Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi

banner1020

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında ölenlerin sayısının 57'ye yükselirken, yanan cesetlerin sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. Öfkeli halk, ülke genelinde potestolara devam ederken, bir hükümet yetkilisi Yunanistan'ın 2000'li yıllarda yaşadığı ekonomik kriz sırasında uygulanan kemer sıkma politikalarının demiryollarına yatırım yapılmamasına yol açtığını söyledi.

banner974
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi

banner971

Yunanistan'ın kuzeyinde önceki gün meydana meydana gelen tren kazasında ölü sayısının 57'ye yükseldiği ve en az 10 kişinin hala kayıp olduğu açıklandı.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 2

İtfaiyeciler de dahil olmak üzere kurtarma görevlileri, 350'den fazla kişiyi taşıyan yolcu treninin Larissa kenti yakınlarındaki Tempi kasabasında bir yük treniyle çarpışarak ön vagonların raydan çıkmasına ve alevler içinde kalmasına neden olmasının ardından hayatta kalanları arıyor.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 3

14 YANMIŞ CESET BULUNDU

Larissa kenti adli tıp kurumu başkanı Rubini Leontari yerel yayın kuruluşu Real FM'e yaptığı açıklamada en az 14 yanmış cesedin daha bulunduğunu söyledi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 4

Bazı vagonlar tamamen alevler içinde kalırken, kurtarma ekipleri kayıp cesetlerin çoğunun burada sıkışmış olmasından endişe ediyor.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 5

Yaralanan en az 72 yolcunun hastaneye kaldırıldığı ve bunlardan 15'inin taburcu edildiği belirtildi. Son bilgilere göre, entübe edilen altı hastanın durumu ciddiyetini koruyor.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 6

Yaralılar arasında 9 demiryolu çalışanı ile Larissa ve Atina'dan kuzeydeki liman kenti Selanik'teki okullarına dönen üniversite öğrencileri de bulunuyor.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 7

EKONOMİK KRZİ DEMİRYOLLARINA YATIRIMI ENGELLEDİ

Kayıp yakınlarının toplandığı bir hastaneyi ziyaret eden Yunanistan Sağlık Bakan Yardımcısı Zoe Rapti ise AB ve Uluslararası Para Fonu tarafından mali kurtarma karşılığında sert kemer sıkma önlemlerine yol açan 2010 yılındaki Yunan borç krizi nedeniyle demiryolu ağına yatırım yapmanın daha da zorlaştığını söyledi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 8

Rapti, "Elbette bu yıllarda bir şeyler yapılmalıydı ama hatırlayacağınız üzere Yunanistan 10 yıldan fazla bir süre büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldı, bu da birçok şeyin geriye gittiği anlamına geliyor." dedi.

Hükümet sözcüsü Giannis Oikonomous da demiryolu projelerinin uygulanmasındaki "kronik gecikmelerin" ülkenin kamu sektöründe onlarca yıl öncesine dayanan "çarpıklıklardan" kaynaklandığını söyledi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 9

Diğer taraftan, kazadan sonra tutuklanan 59 yaşındaki Yunan tren istasyonu şefi Perşembe günü sorgu hakiminin karşısına çıktı. İfadesini hazırlaması için kendisine Cumartesi gününe kadar süre verildi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 10

İstasyon şefinin, zıt yönlerde hareket eden iki trenin aynı ray üzerinde kafa kafaya çarpıştığı kazadan sorumlu tutulduğu ve ihmal sonucu adam öldürme, ihmal sonucu bedensel zarar verme ve ulaşım araçlarına tehlikeli müdahalede bulunmakla suçlanacağı belirtildi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 11

TRENDEKİ YOLCU SAYISI NET OLARAK BİLİNMİYOR

Hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou  ise trendeki yolcu sayısının kesin olarak bilinmediğini aktardı.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 12

DEMİRYOLŞU ÇALIŞANLARI GREVDE

Yunanistan'da demiryolu çalışanları, en az 57 kişinin hayatını kaybettiği ölümcül kazaya karşı artan öfke nedeniyle greve gitti.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 13

Grev çağrısını yapan Panhelenik Demiryolu Çalışanları Federasyonu (POS),  feci kazadan hükümetin eski demiryolu ağını yenilememesini sorumlu tuttu.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 14

Devlet tarafından işletilen AMNA haber ajansının bildirdiğine göre, grevden bugün  tüm ulusal ve banliyö demiryolu güzergahları etkilenecek.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 15

Ayrıca, sendikanın "Yunan ulusal demiryolu sisteminin çözüm bekleyen tüm sorunları" hakkında bir rapor hazırlayacağı ve en geç önümüzdeki hafta Ulaştırma Bakanlığı ve siyasi liderlerle bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.


Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 16
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 17
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 18
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 19
Yunanistan'daki tren kazasında ölü sayısı 57'ye yükseldi - 20
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.