banner913
banner932
banner1012

Venedik kanallarında çarpıcı görüntüler

banner1020

İtalya’nın gondolları ve su kanallarıyla ünlü Venedik şehrinde ülke kuraklık ihtimaliyle karşı karşıya olduğu için çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. Kanallardaki su seviyesi 15 yılın en düşük seviyesinde yer alırken çekilen su nedeniyle gondollar ünlü kanalların bazılarında kullanılamıyor.

banner974
Venedik kanallarında çarpıcı görüntüler

banner971

Bilim insanları ve çevreci grupların açıklamalarına göre, Alpler’in mevsim normallerinden daha az seyreden düzeyde kar yağışı alması nedeniyle geçen yaz kuraklık konusunda yaşanan acil durumdan sonra İtalya yeniden bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Kanallar kurmaya başlarken mevcut su seviyesi gondolların, deniz taksilerinin ve ambulansların şehrin bazı kısımlarına dolaşmasını imkansız hale getiriyor. Venedik’te yaşanan durum yağmur olmaması, yüksek basınç sistemi, dolunay ve deniz akıntıları gibi çeşitli faktörlerin birleşimine bağlanıyor.

HASTA KOLLARDA TAŞINIYOR

2023-02-17T000000Z_678343393_RC23DZ9YPIUI_RTRMADP_3_ITALY-WEATHER

Venedik Acil Servisi Başkanı Paolo Rosi, yerel yetkililere, "Operatörlerimiz genellikle araçları varış noktasından belirli bir mesafede durdurup yaya olarak devam etmek zorunda kalıyor, çoğu durumda hasta kollarında taşınıyor" dedi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.