banner913
banner932
banner1012

Uganda Devlet Bakanı koruması tarafından öldürüldü

banner1020

Uganda Devlet Bakanı Charles Okello Engola, konutunda koruması tarafından vurularak öldürüldü

banner974
Uganda Devlet Bakanı koruması tarafından öldürüldü

banner971
Uganda’da Çalışma, İstihdam ve Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Charles Okello Engola, başkent Kampala’daki konutunda koruması tarafından vurularak öldürüldü.
BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Engola’yı vuran asker birkaç dakika sonra aynı silahla intihar etti. Kimliği henüz belirlenemeyen askerin, emekli bir yarbay olan 64 yaşındaki Engola’yı neden öldürdüğü bilinmiyor.
Ancak görgü tanıkları askerin mahallede bağırarak havaya ateş açtığını söyledi. Bir görgü tanığına göre asker maaşını alamadığını, eşinin hamile olduğunu ve çocuklarını okula göndermediğini ancak bakanın çocuklarının okula gittiğini söyledi.
Olayda yaralanan başka kişiler olduğu bildiriliyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda olaydan sonra Engola’nın evine çok sayıda asker sevk edildiği görülüyor. Çok sayıda bakanın da Engola’nın evine geldiği belirtiliyor.
Engola, devlet bakanlığına atanmadan önce savunma bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.