banner913
banner932
banner1012

Sular çekilince cesetler ortaya çıktı

banner1020

ABD’nin büyük bir bölümünde yaşanan kuraklık iki cesedin bulunmasına neden oldu. Su seviyesi yüzde 30 düşen Las Vegas’taki Mead Gölü’nde iki ceset tespit edildiği açıklandı.

banner974
Sular çekilince cesetler ortaya çıktı

banner971

 

ABD’de yaşanan yoğun kuraklık nedeniyle ülkede 40 milyon kişiye su sağlayan bir gölde cesetler bulundu.
Las Vegas’ta yer alan Mead Gölü'nde yaşanan kuraklık nedeniyle iki ceset gün yüzüne çıktı.

Cesetlerin bulunmasıyla ilgili konuşan bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle ABD’nin birçok bölümündeki göllerde su seviyelerinin azaldığını, özellikle Nevada’da yer alan Mead Gölü'ndeki su seviyesinin çarpıcı biçimde düşmesine neden olduğunu aktardı.

1 Mayıs'ta gölde balıkçılık faaliyeti sürdürenler tarafından Mead Gölü'nde bir fıçı içerisinde bir ceset bulunduğu açıklanırken, Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı dedektifleri, kurbanın bulunduğu sıradaki giysi ve ayakkabılara dayanarak kişinin 1970'lerin ortasında veya 80'lerin başlarında öldürüldüğüne inandıklarını vurguladı.

40 YIL ÖNCE 30 METRE DERİNE GÖMÜLDÜ

Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı cinayet masasından Teğmen Ray Spencer yaptığı açıklamada hayatını kaybeden kişinin kıyıdan birkaç yüz metre uzakta yaklaşık 30 metre derinliğe 40 yıl önce gömüldüğünü söyledi.

 Spencer, "Su seviyesi şimdiye kadar düşmemiş olsaydı, asla bulamazdık" ifadelerini kullandı.
 
 Geçtiğimiz Cumartesi günü ise gölde başka bir insana ait kemiklere rastlanırken, Ulusal Park Servisi’nin iskelet kalıntılarını alarak ölüm nedeninin araştıracaklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük insan yapımı gölü olan Mead, Colorado Nehri üzerindeki Hoover Barajı'nın oluşturulmasıyla kuruldu.

40 milyon ABD'liye su sağlayan gölün kapasitesi ise son yıllarda yüzde 30 düşerken, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi'nden tarih profesörü Michael Green, "Göl daha çok kurursa, çok ilginç şeylerin yüzeye çıkması çok olası" derken, "Birkaç ceset daha olacağına bahse girerim" ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.