banner913
banner932
banner1012

Putin ve Aliyev telefonda bölgesel konuları görüştü

banner1020

banner974
Putin ve Aliyev telefonda bölgesel konuları görüştü

banner971

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasındaki işbirliklerini ve Azerbaycan-Ermenistan sınırında istikrar ile güvenliğin sağlanması konularını telefonda görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği ile ortak enerji ve ulaşım projeleri kapsamlı şekilde müzakere edildi.

Güney Kafkasya bölgesindeki mevcut duruma ilişkin de detaylı görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan sınırında istikrar ve güvenliğin sağlanması için tutarlı tedbirlerin alınmasının önemi vurgulandı.

Görüşmede, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki üçlü mutabakatların koşulsuz uygulanmasının önemine işaret edildi.

Ayrıca Azerbaycan ile Rusya arasındaki temasların farklı formatlarda sürdürüleceği kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.