banner913
banner932
banner1012

Hastanede yıllarca içme suyu yerine tuvalet suyu içirmişler

banner1020

Japonya'da ortalığı ayağa kaldıracak bir hata ortaya çıktı. Bir hastanede doktorlar ve hastaların tam 30 yıl boyunca tuvalet suyunu içmek ve ellerini yıkamak için kullandığı ortaya çıktı

banner974
Hastanede yıllarca içme suyu yerine tuvalet suyu içirmişler

banner971

Japonya'nın Suita kentinde yer alan Osaka Üniversitesi Hastanesi'nde mide bulandıran bir hata ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre doktorlar ve hastaların yaklaşık 30 yıl boyunca pis su giderinden gelen suyun içme suyu olarak kullandığı belirtildi. Skandal, geçen ay tuvalete bazı musluk suyu borularının bağlı olduğu keşfedildi.
Yerel bir medya kuruluşunun haberine göre, hastane 20 Ekim'de bazı boruların yanlış bağlandı. Ancak, binada yapılan daha fazla inceleme, yaklaşık 120 musluğun tuvalet borularına bağlı olduğunu ortaya çıkardı.
YILLARCA FARK EDİLMEDİ
Muslukların hastanenin açıldığı 1993 yılından beri değiştirilmediği ve yaklaşık 30 yıl boyunca pis su giderinden gelen suyun içme suyu olarak kullanıldığı aktarıldı. Tüm bu süre boyunca hastane personeli ve hastaların, güvenli olmayan tuvalet suyunu bilmeden içtiği el yıkamak ve gargara yapmak için kullandığı belirtildi.
HASTANE ÖZÜR DİLEDİ
Bununla birlikte Osaka Üniversitesi, konuyu araştırdığını ve su kalitesinin kontrol edildiğini açıkladı. Hatanın en kısa sürede düzeltileceği bildirildi.
Diğer taraftan, hastanenin suyuna ilişkin daha önce tutulan raporlar, hastanenin haftada en az bir kez suyun rengini, kokusunu ve tadını kontrol ettiğini ve kayıtların başladığı 2014 yılından bu yana herhangi bir sorun bildirilmediğini gösterdi.
Osaka Üniversitesi Hastanesi'nin başkan yardımcısı Kazuhiko Nakatani düzenlediği basın toplantısında, "İleri düzey tıbbi bakım sağlayan üniversite hastanesinin endişeye yol açmasından dolayı çok üzgünüm" diyerek özür diledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.