banner913
banner932
banner1012

Çin'de 116 yıllık rekor kar yağışı

banner1020

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde etkili olan kar fırtınasının bölgeye 1905'ten bu yana en fazla kar yağışını getirdiği belirtildi

banner974
Çin'de 116 yıllık rekor kar yağışı

banner971

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde etkili olan kar fırtınasının bölgeye 1905'ten bu yana en fazla kar yağışını getirdiği belirtildi.

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin başkenti Shenyang'da kar fırtınası rekor yağış getirdi. Meteoroloji yetkilileri, Pazar gününden bu yana etkili olan kar fırtınasının bölgeye 1905'ten bu yana en fazla kar yağışını getirdiğini belirtti. Şiddetli kar fırtınası kara ve hava trafiğini olumsuz etkilerken bazı oto yolların trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Kar fırtınası Shenyang kentini beyaz örtüyle kapladı.


Kar kalınlığının ortalama 41 santimetreye ulaştığı kentte kapanan yolların açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Shenyang Belediyesi, yolları temizleme çalışmaları için 2 binden fazla iş makinesi ve ekipman ile yaklaşık 24 bin işçi görevlendirdi.

Çin'in Liaoning ve Jilin eyaletlerinde meteoroloji ofisleri, kar fırtınası nedeniyle kırmızı uyarı yayınlayarak halka tedbir almaları çağrısında bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.