banner913
banner932
banner1012

335 bin yıllık çocuk kafatası bulundu

banner1020

banner974
335 bin yıllık çocuk kafatası bulundu

banner971

 
Bilim insanları Güney Afrika'nın Rising Star mağarasının derinliklerinde ‘Leti’ adını verdikleri bir çocuğa ait kafatası keşfetti. Çocuğun 335.000 yıl öncesinde yaşadığı tahmin ediliyor. Ayrıca esrarengiz mağarada, 2013 yılından bu yana insan atasının ilk fosilleri olarak kabul edilen yaklaşık 24 kişiye ait kalıntılar bulundu.
GİZEMLİ BİR DURUM
Bilim insanlarına göre bir mağarada tek bir türden bu kadar çok bireyin bulunması gizemli bir durum. İçeri girmenin tek yolu, oluk olarak bilinen 12 metre dikey bir kırılma. Jeologlar ve mağaracılar şimdiye kadar başka bir geçit bulamadı. Leti'nin küçük kafatası, mağara tabanından yaklaşık 80 cm yükseklikte bulundu.
Paleo Anthropology dergisinde yayınlanan makaleye göre, bölge modern ekipmanlarla deneyimli mağaracılar için zar zor gezilebilir durumda. Makalede 240.000 yıldan daha uzun bir süre önce, turuncu beyinli insan atalarının, karanlık, labirent benzeri bir mağaraya kasıtlı olarak girip ölülerini yerleştirdiği belirtiliyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.