banner913
banner932
banner1012

Hayvancı sano ve silaj yapımına başladı ama…

banner1020

banner974
Hayvancı sano ve silaj yapımına başladı ama…

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı çiftçi ve hayvancı vatandaşlarımız, Nisan ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte hayvanları için sano ve silaj yapımına başladıklarını dile getirdiler.
Bu yıl yağmurların bölge bölge farklı olduğunu belirten hayvancılar, bazı bölgelerde Ekim ayında yağan yağmurlar sonrası ekim yapanların tarlalarında sano ve silaj yapacak ekinlerin büyüdüğünü ifade ettiler.
Ancak ekim yapmakta geciken çiftçilerin tarlalarında daha ekinlerin sano veya silaj yapacak duruma gelmediğine dikkat çeken hayvancılarımız, “Buna rağmen birçok çiftçi oldukça yüksek fiyatlarla tarlalarındaki ekinleri sano yapmamızı istiyorlar. Bu da belimizi adeta büküyor” dediler.
Sano ve silaj yapımının çok maliyetli olduğunu ancak hayvanlarından verim almak için bunu yapmak durumunda olduklarını söyleyen hayvancılar, çiftçileri biraz insaflı davranmaya davet ettiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.