banner913
banner932
banner1012

Çiftçi gübre bekliyor

banner1020

banner974
Çiftçi gübre bekliyor

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde sonbahar aylarının son ayında olduğumuz bugünlerde hayatını çiftçilik yaparak kazanan vatandaşlarımız ekim sezonuna başlamak için sıkıntılı bir süreç yaşıyor.
Bize ulaşan bilgilere göre, geçmiş yıllarda tarlalarına kullandıkları taban gübrelerini aldıkları kooperatiflerinin halen kendilerine gübre vermemesi nedeniyle ekim sezonunu açamadıkları bildiriliyor.
Bağlı oldukları Kooperatiflerinin yaz aylarında aldığı taban gübresi siparişlerini bugün olmasına karşın halen teslim etmemesinin sebebinin ise geçtiğimiz yıl verilen gübrelerin borcunun halen kapatılmış olmaması olduğu iddia edildi.
Çiftçilerin kuraklık nedeniyle ürün veremediklerinden dolayı Genel Tarım Sigortası tarafından verilecek olan kuraklık tazminatlarını bekledikleri bize ulaşan bilgiler arasında yer almakta.
Bu arada gübre fiyatlarının dünya piyasalarında geçtiğimiz yıla göre yüzde yüzün üzerinde zamlanmış olmasının çiftçileri karar kara düşündürdüğü bildirilirken, bu yıl tarlalarının ya boş kalacağı ya da gübreyi az kullanacakları bize ulaşan haberler arasında.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.