banner913
banner932
banner1012

Zehir tacirlerine Gökkuşağı Operasyonu!

banner1020

Polis Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen “Gökkuşağı Operasyonu” kapsamında, uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve haplar ile nakit para ele geçirildi; yaşları 24 ile 32 arasında değişen Nijerya uyruklu 4 kişi ise tutuklandı

banner974
Zehir tacirlerine Gökkuşağı Operasyonu!

banner971

Önceki gün Girne’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Gökkuşağı Operasyonu kapsamında, üç ayrı evde arama yapıldı.
Aramada, satışa hazır paketler haline getirilmiş toplam 80 gram ağırlığında hintkeneviri (SKUNK) türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, toplam 137 adet MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, bir hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan toplam 24 bin 765 TL, 130 Sterlin ve 100 Euro nakit para bulunarak emare alındı.
Operasyon kapsamında 27 yaşındaki Obumneme Chigozie Madubuko, 32 yaşındaki Chukwunweike Chıbuzor Aneke, 24 yaşındaki Iruomachi Dickson Chimezirim ve  28 yaşındaki Innocent Imogirie tutuklandı.
Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün mahkemeye çıkarılırken, duruşmada 3 evde ele geçirilen maddelerin yanı sıra uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan toplam 24 bin 765 TL, 130 sterlin ve 100 Euro nakit para bulunarak emare olarak alındığı belirtildi.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru, aldıkları ihbar üzerine önceki gün saat 17.30 sıralarında Girne’de Gökkuşağı Operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Polis, operasyon kapsamında Girne’de ikamet eden Obumneme Chigozie Madubuko, Chukwunweike Chıbuzor Aneke, Iruomachi Dickson Chimezirim, Innocent Imogirie’nin evinde arama yapıldığını söyledi. Polis, zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramada satışa hazır paketler haline getirilmiş toplam 80 gram ağırlığında Skunk türü hintkeneviri, toplam 137 adet MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, bir adet hassas terazi ele geçirildiğini belirtti. Polis memuru, evlerde yapılan aramada ayrıca uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan toplam 24,765 TL, 130 sterlin ve 100 Euro nakit para bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Zanlıların suçüstü tutuklandıklarını, soruşturma başlattıklarını ifade eden polis, ele geçirilen maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına gönderildiğini açıkladı. Polis memuru, zanlıların cep telefonlarının da inceleneceğini, DATA Şubesi’ne yazı yazılacağı belirtti. Polis memuru, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu, ele geçirilen maddelerin kaynağının araştırılacağını ifade ederek, zanlıların ilk etapta 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.