banner913
banner932
banner1012

Keyifli bir çalışma oldu

banner1020

YDÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri Büyük Han’ın ruhunu fotoğraflarına yansıtmak için çeşitli perspektiflerden çekimler yaptı

banner974
Keyifli bir çalışma oldu

banner971
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Lefkoşa Büyük Han’da belgesel fotoğrafçılığı atölyesi gerçekleştirdi. Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mert Yusuf Özlük tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına katılan fakülte öğrencileri, tarihi mekanda pratik becerilerini geliştirmeye yönelik uygulama yaptı. Büyük Han’ın ruhunu fotoğraflarına yansıtmak için çeşitli perspektiflerden çekimler yapan öğrenciler, Kıbrıs tarihini daha yakından tanıma fırsatı da buldu.
Yakın Doğu Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayça D. Atay, derslerde akademik olarak edinilen bilgilerin uygulama ile pekiştirilmesine son derece önem verdiklerini belirterek, Büyük Han’da düzenledikleri atölye ile öğrencilerini tarihle buluştururken aynı zamanda uygulama fırsatı yarattıklarını söyledi. Uluslararası bir üniversite olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir çok ülkeden öğrencileri bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Atay, bölümün akademik sorumlulukları yanında, öğrencileri Kıbrıs adası hakkında daha fazla bilgilendirme amacı da taşıdıklarını belirtti.
Büyük Han’da düzenlenen belgesel fotoğrafçılığı atölye çalışmasını gerçekleştiren Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mert Yusuf Özlük ise, öğrencilerin belgesel fotoğrafçılığının özünü daha iyi kavrayabilmesi için uygulanan çalışmanın sonuçlarının verimli olduğunu belirtti. Öğrencilerin ışık, kadraj ve perspektif becerilerinin geliştirilmesine yönelik yapılan uygulamanın öğrencilerin fotoğraf çekmenin teknik yönleri yanında, sanatsal yönünü de algılamalarına fırsat yarattığını vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.