banner913
banner932
banner1012

DAÜ 27. Liselerarası Matematik Yarışması’nı Türk Maarif Koleji kazandı

banner1020

Mısra Öznur, Ömer Sarıçiçek ve Serhat Bilgin’den oluşan Türk Maarif Koleji Birinci oldu

banner974
DAÜ 27. Liselerarası Matematik Yarışması’nı Türk Maarif Koleji kazandı

banner971

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından düzenlenen ‘27. Liselerarası Matematik Yarışması’ finali Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, TED Kuzey Kıbrıs Koleji, Türk Maarif Koleji ve 20 Temmuz Fen Lisesi ekiplerinin katılımı ile DAÜ’de Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda kalabalık bir izleyici önünde yapıldı. Yarışma öncesinde konuşan Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov yarışmanın tarihçesi ile ilgili bilgi vererek yarışmaya katılan tüm okulları kutladı ve yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’na teşekkür etti. Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan da konuşmasında, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin Times Higher Education (THE) tarafından yapılan alan sıralamasına göre Matematik ve İstatistik alanında yapılan çalışmalar ve atıflar sayesinde 201-250 bandında olduğunu belirterek, bunun eğitime verilen kalitenin göstergesi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Özarslan, fakülte bünyesinde bulunan Matematik Bölümü’nden bahsederek, bölümde yürütülen lisans, yüksek lisans ve doktora programları hakkında bilgiler verdi. Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu konuşmasında, yarışmanın bu yıl 27'ncisinin düzenlenmekte olduğunu belirterek, yarışmanın Kıbrıs’ta bir marka olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aktuğlu, DAÜ’nün Times Higher Education sıralamalarındaki konumu ile ilgili bilgiler de verdi. Yarışmaya katılarak finale kalan tüm okullara başarılar dileyen Prof. Dr. Aktuğlu, yarışmaya destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı'na da teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final yarışması sonucunda, Matematik öğretmenleri Deniz Ahçıhoca Çobanoğlu ve Zehra Kavuklu Tokkan yönetimindeki, Mısra Öznur, Ömer Sarıçiçek ve Serhat Bilgin’den oluşan Türk Maarif Koleji ‘Birinci’,

Matematik öğretmenleri Nursel Altan Andız ve Derviş Topal yönetimindeki, Deniz Ekinci, Esma Pekmezci ve Müşerref Cemre Ünlü’den oluşan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ‘İkinci’,

Matematik öğretmenleri Hüseyin Çırakoğlu ve İhsan Nurluöz yönetimindeki, Ece Çetin, Elif Sude Bilgen ve Tahir Bodi’den oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji ‘Üçüncü’ olurken, yarışmada dördüncü ve beşinci olan Matematik öğretmenleri Fuat Ortaş ve Melek Gavani yönetimindeki, Ece Balık, Kayra Onurbilen ve Zeynep Uzun’dan oluşan TED Kuzey Kıbrıs Koleji ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü,Matematik öğretmenleri Haydar Haluk ve Sertaç Soğancı yönetimindeki, Cemaliye Birinci, Rümeysa Demirtaş ve Selda Koç’tan, oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi de ‘Yrd. Doç. Dr. Kemal Demirciler Özel Ödülü’nü kazandılar.
Bu yıl, yarı final yarışmasında üçüncü olan Matematik öğretmenleri Özlem Özyönüm Hocaoğlu ve Umut Yolsal yönetimindeki Fatma Nurgül Karakahraman, Kiraz Zorkun ve Melek Usul’den oluşan Güzelyurt Türk Maarif Koleji de ‘27. Yıl Özel Ödülü’nü kazandı.
 
Yarışma sonrasında düzenlenen törenle ödüller; Birinci olan Türk Maarif Koleji’ne Genel Orta Öğretim Daire Müdürü Cengiz Uzun, İkinci olan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ne DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Üçüncü olan Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne de ödülü Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi tarafından verildi. Yarışmada Dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan TED Kuzey Kıbrıs Koleji’ne ödülü merhum Onay Fadıl Demirciler’in eşi Serpin Demirciler tarafından verilirken, beşinci olarak ‘Yrd. Doç. Dr. Kemal Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan 20 Temmuz Fen Lisesi’ne de ödülü Onay Fadıl Demirciler’in kızı Naciye Demirciler tarafından verildi.
 
Bireysel Yarışma Ödülleri de Verildi
Öte yandan, 18 Nisan 2023 tarihinde yapılan 27. Liselerarası Matematik Yarışması’nın bireysel kategorisinde birinciliği paylaşan olan Deniz Ekinci (BEAL) ile Mısra Öznur (TMK), İkinciliği paylaşan Ahmet Umut Fındık (BEAL) ve Serhat Bilgin (TMK), üçüncü Müşerref Cemre Ünlü (BEAL), dördüncü Esma Pekmezci (BEAL) ile ‘27. Yıl Özel Ödülü’nü kazanan Deniz Güran (TMK), ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan Ece Balık (TED Kuzey Kıbrıs Koleji), Yrd. Doç. Dr. Kemal Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan Ece Çetin (Gazimağusa TMK), Doç. Dr. Peter Kas Özel Ödülü’nü kazanan Ömer Sarıçiçek ve Doç. Dr. Daoud S. Daoud Özel Ödülü’nü kazanan Ufuk Çağdaş Köse’ye (BEAL) ödülleri; Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel ve Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov ile Sayman Demirciler ve Naciye Demirciler tarafından verildi.
 
Şampiyon Melekler de Unutulmadı
Yarışmada şampiyon melekler de unutulmadı. Bu yıl ilk kez verilen Şampiyon Melekler Özel Ödülü’nü Çağan Cebeci (20 Temmuz Fen Lisesi) ile Zeynep Uzun (TED Kuzey Kıbrıs Koleji) paylaştı. Öğrencilere ödülleri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ve yönetim kurulu üyeleri Murat Aktuğralı ve İhsan Nurluöz tarafından verildi.
 
Onay Fadıl Demirciler Şildi 1 yıl süre ile TMK’nın...  
Bu yıl birinci olan Türk Maarif Koleji Onay Fadıl Demirciler Şildi’ne adını ikinci kez yazdırarak şildi 1 yıl süre ile müzesine götürdü.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.