banner913
banner932
banner1012

ARUCAD Dünya Sanat Günü için Girne Limanındaydı

banner1020

banner974
ARUCAD Dünya Sanat Günü için Girne Limanındaydı

banner971
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım  Üniversitesi (ARUCAD), 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında  sanatın  katılımcı tarafını da yansıtmak amacıyla Girne Kordonboyu'nda  farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Meydana yerleştirilen panolara vatandaşların “Bir sanatçı olsaydım …………………..” cümlesindeki boşluğu kendi ifade biçimlerini kullanarak doldurmalarına imkan sağlandı.
ARUCAD2dan yapılan açıklamaya göre, büyük bir ilgiyle karşılanan  çalışmada kimi şiirle, kimi sözle, kimi çizerek kendini anlattı. 
 ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, yapılan çalışma ile ilgili şu ifadelerde bulundu:
“Dünya Sanat Günü sebebiyle bugün kentin meydanına inmek istedik. Kent halkı ve ziyarete gelen turistlerle buluşmayı arzu ettik. Sanata ve sanatçının önemine olan farkındalığı artırmaya yönelik yaptığımız bu çalışmada beklediğimizin çok üzerinde bir dönüş oldu. Hem turistler, hem bölge halkı çok büyük bir ilgi gösterdi. Bu da bize şu mesajı verdi. ARUCAD olarak daha çok sokaklarda olmalıyız. Öğrencilerimizle, sanatçılarımızla, tasarımcılarımızla Girne halkını ve turistleri daha çok bir araya getirmeliyiz” 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.