banner913
banner932
banner1012

AKÜN Burs Sıralama Sınavı 13 ve 20 Haziran’da

banner1020

banner974
AKÜN Burs Sıralama Sınavı 13 ve 20 Haziran’da

banner971
Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz özel burslar verileceğini açıkladı. Gerçekleştirilen sınav sonucunda yapılacak olan sıralama ile; öğrencilere %100, %75 ve %50 burs verileceği belirtildi.
 
Konuyla ilgili AKÜN’den yapılan açıklamada, 2022-2023 Akademik yılı, Güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavlarının 13 ve 20 Haziran Pazartesi günü saat 10:00’da Akdeniz Karpaz Üniversitesi Yerleşkesi Lefkoşa Kampüste gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sınav günü en geç saat 09.30’da sınav merkezinde hazır bulunmaları; sınav giriş kartlarını ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları söylendi. Sınava katılım gösteren öğrenci adaylarının, burs ve yerleştirme sınavı sonuçlarını başvuru formlarında belirtmiş oldukları telefon numaralarına, AKÜN yetkilileri tarafından şahsen aranıp tebliğ edileceği belirtildi.  
Liseyi KKTC’de bitiren TC uyruklu öğrencilere büyük avantaj!
Lise eğitimini KKTC`de tamamlayan tüm TC uyruklu öğrencilerin, KKTC uyruklu öğrenciler gibi burs sınavına katılabileceği, aynı burs ve eğitim harçlarından faydalanabileceği ifade edildi.
Son Başvuru 12 Haziran
Sınav başvurularının 12 Haziran tarihine kadar liseler veya AKÜN Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan şahsen yapılabileceği, başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve sınav başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurulması gerektiği belirtildi. Ayrıca adaylar; fotoğraf ve kimliğini [email protected] e-posta adresine göndererek sınava başvuru yapabileceklerdir. Sınava katılım ücretsizdir. 
“Sınav Giriş Başvurusu KKTC Liselerinin Tümünde Yapılabilecek”
Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilginin Akdeniz Karpaz Üniversitesi Yerleşkesi Lefkoşa Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.akun.edu.tr adresi veya [email protected] e-posta adresi ile 228 41 62 (dahili: 115-116-125) no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabileceği de vurgulandı.
 
 
AKÜN’de yer alan bölümler şu şekildedir;
 ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Havacılık Meslek Yüksekokulu
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
İşletmecilik Meslek Yüksekokulu
Dış Ticaret (Türkçe)
İşletme Yönetimi (Türkçe)
Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu
Mutfak Sanatları ve Aşçılık (Türkçe)
 
LİSANS PROGRAMLARI
İşletme Fakültesi
İşletme (Türkçe)
İşletme (İngilizce)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
Havacılık Fakültesi
Havacılık Yönetimi (İngilizce)
Turizm ve Otel İşletmeciliği Fakültesi
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (İngilizce)
Konaklama İşletmeciliği (İngilizce)
Hukuk Fakültesi
Hukuk (Türkçe)
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.