banner913
banner932
banner1012

Yıkılan sitenin sahibi yaş haddinden serbest kaldı

banner1020

Hatay'da depremde iki bloğu yıkılan ve 105 kişiye mezar olan Rende Sitesi'nin sahibi 86 yaşındaki Arif Sami Rende, yaş haddi nedeniyle serbest bırakıldı

banner974
Yıkılan sitenin sahibi yaş haddinden serbest kaldı

banner971
Hatay’da depremde iki bloğu yıkılan ve 105 kişiye mezar olan Rende Sitesi’nin sahibi 86 yaşındaki Arif Sami Rende’nin yapılan itiraz üzerine yaş haddi nedeniyle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Toprak sahibi Rende, “Kreş yapmak için kolon kesildi” iddiaları üzerine gözaltına alınmıştı.
Kahramanmaraş merkezli çifte depremde 40 binin üstünde insan hayatını kaybederken, Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan yapılardan biri de Rende Sitesi’ydi.
KOLONLARI KREŞ İÇİN KESİLDİ İDDİASI
Dört bloktan oluşan sitenin bir bloğunun kolonlarının kreş yapılması için kesildiği iddia edilmişti.
Blok, 6 Şubat’taki depremde yan bloğun üzerine devrildi, her iki blok da yerle bir oldu. İki binanın enkazında 105 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Yaş haddinden serbest bırakıldı
Aynı aileden yedi kişinin toprak sahibi olduğu sitenin yıkılmasıyla ilgili yalnızca 86 yaşındaki Arif Sami Rende için gözaltı kararı verildi.
Gözaltına alınan Rende’nin avukatları, yaş haddi sebebiyle karara itiraz etti. Bunun üzerine Arif Sami Rende serbest bırakıldı.
MÜTEAHHİT SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Kolonların kesildiği iddiasıyla ilgili 2016’da da Arif Sami Rende hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ancak savcı, olayla ilgili takipsizlik kararı vermişti.
Depremin ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı veren savcı hakkında inceleme başlatmıştı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.