banner913
banner932
banner1012

Mezarlıklardan kahreden görüntü

banner1020

Deprem bölgesinde hayatını kaybedenler mezarlıklarda topluca gömülüyor. İş makineleriyle açılan çukura dizilen cesetlerin başına yakınları direk, çubuk dikip ismini yazıyor, işaret için bez bağlıyor. Kefen bulunamadığı için cesetler kurtulanların yaşama tutunması için gönderilen battaniyeler ya da ceset torbaları ile defnediliyor

banner974
Mezarlıklardan kahreden görüntü

banner971
Depremin vurduğu illerden gelen kurtarma ve çaresizlik görüntüleri kadar, mezarlıklardaki fotoğraf ve görüntüler de yürek burktu. Cenazelerin daha fazla bekletilmeden gömülmesi için mezarlıklarda iş makineleri devreye girdi.
Olanak bulunursa zaman zaman şehit niyetine namazlar kılındıktan sonra tek tek mezarlar yerine, açılan uzun çukurlara cesetler yan yana sıralanıyor. Yakınlarının yerini belirlemek isteyenler, cenazelerinin sırasına buldukları çubukları, direkleri dikip üzerine işaret olarak bez bağlıyor veya ismini yazıyor.
Ardından iş makineleri ile üzerleri toprakla kapatılıyor. Geriden kalan yakınları ise acılarını içlerine gömüp, bir birini teselli etmeye çalışıyor. Mezarlıklarda hala yüzlerce cenaze gömülmeyi bekliyor.
700 CESET GÖMÜLMEYİ BEKLİYOR
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Kapıcan Mezarlığı'ndan görüntü paylaşan bir vatandaş, “Cesetler hep yerde defnedilmeyi bekliyor. Ama iki kepçe var ve yetersiz. İnsanlar soğukta cenazelerini gömmeyi bekliyor. Sırada gömülmeyi bekleyen 700 kişi olduğu söylendi. Biz cenazemizi buraya bıraktık, tekrar enkaz alanına dönmek zorundayız” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.