banner913
banner932
banner1012

Bu acıya yürek dayanmaz

banner1020

Gaziantep'te 16 yaşındaki Bilal ve 11 yaşındaki Elif Kaçakçı kardeşler, yıkılan evlerinin enkazında yaşamını yitirdi. Aile, hayattayken çok üşüyen kızlarının 2 montuyla oğullarının çok sevdiği gömleğini mezarlarının üzerine bıraktı. Baba Ümit Kaçakçı, "Her gün gelip, çocuklarımız yerine mezardaki kıyafetlerini seviyoruz" dedi

banner974
Bu acıya yürek dayanmaz

banner971
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkıma yol açtı. İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki 200 haneli Gökçedere Mahallesi’ndeki birçok ev yerle bir oldu, fay hattının geçtiği mezarlıktaki bazı mezarlar ikiye ayrıldı, mezar taşları parçalandı.
Fay hattı üzerindeki, adeta ortadan ikiye bölünen köyde 70 kişi hayatını kaybetti. 2 metreye yakın yarıkların oluştuğu mahallede oturan 41 yaşındaki Ümit Kaçakçı da depremde kızı Elif ile oğlu Bilal’i kaybetti.
İKİ EVLADINI TOPRAĞA VERDİ
Her gün çocuklarının mezarını ziyaret eden Ümit Kaçakçı, depremin olduğunda Nurdağı merkezde olduğunu ve şiddetli sarsıntı sonrası yanındaki oğlu 18 yaşındaki Ramazan ile 4 kilometrelik yolu koşarak geldiğini belirtti.
Kaçakçı, 2 katlı evde 2 çocuğunun enkaz altında kaldığını gördüğünü söyledi. Enkaz yığını haline gelen evden eşi Zeynep Kaçakçı’nın sağ olarak çıktığını dile getiren Ümit Kaçakçı, “Sabah saatlerinde iş makinesiyle enkazı kaldırdığımızda Elif ve Bilal’i çıkardık ama ikisi de can vermişti. 2 çocuğumu da toprağa verdim. O gün yakınlarımızdan olan aynı soy ismi taşıyan 28 kişiyi toprağa verdik. Adeta o gün kıyameti yaşadık. Allah kimseye o günü yaşatmasın” dedi.
Kaçakçı, Elif’in doktorluk hayalini anlatarak, “Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Evlat acısı çok zor. Ateş düştüğü yeri yakar. Her gün gelip çocuklarımın mezarlarını ziyaret ediyorum, kıyafetlerini düzeltiyorum. Çok büyük bir acı, evlatlarımın acısıyla nasıl yaşayacağım bilemiyorum. Kızım çok üşürdü, o yüzden üşümesin diye annesi montlarını mezarının üzerine serdi. Oğlum da siyah gömleğini çok seviyordu. Şimdi gelip mezarlıkta, çocuklarımız yerine geride kalan kıyafetlerini seviyoruz” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.