banner913
banner932
banner1012

Bayramda 12 ton ciğer yediler

banner1020

Üç günlük Ramazan Bayramı boyunca Diyarbakır'da 12 ton tüketildi. Kent genelinde 300 ciğerci bulunurken, bu işletmelerde toplam 5 bin kişi çalışıyor.

banner974
Bayramda 12 ton ciğer yediler

banner971

 


 Diyarbakır’ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve yöre halkının vazgeçilmez damak tadı haline dönüşen ciğer kebabı, aynı zamanda turistlerin de gözde yiyecekleri arasında yer alıyor.

 Kent genelinde 300 ciğerci bulunurken, bu işletmelerde toplam 5 bin kişi çalışıyor. Ciğer üç günlük Ramazan Bayramı sürecinde de Diyarbakırlıların ve kente gelen turistlerin ilk tercihleri arasında yerini aldı.

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, kentteki ciğerin yüzde 90’ının kuzu ciğeri olduğunu ve 7’den 70’e herkes tarafından tüketildiğini belirterek, “Ramazan Bayramı ve bir de gastronomi kenti olması münasebetiyle 12 tona yakın bir ciğer tüketimimiz vardır. Yıllarca uğraşmamız sonucunda ciğerimiz de tescillendi. Tescillenmesinin ana sebebi yüzde 90 kuzu ciğeri olması. Buraya has olması da önemli” dedi. (DHA)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.