banner913
banner932
banner1012

Bakan Kurum'dan 'hasarlı bina' uyarısı! "1000 km2'lik alanı etkisi altına alan çok büyük bir afet"

banner1020

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'ten depremle ilgili yaptığı açıklamada artçı depremlerin devam ettiğini belirterek "hasarlı binalara girilmemesi" yönünde uyarıda bulundu. Bakan Kurum ayrıca depremin 1000 kilometrelik alanı etkisi altına aldığını belirtti.

banner974
Bakan Kurum'dan  'hasarlı bina' uyarısı! "1000 km2'lik alanı etkisi altına alan çok büyük bir afet"

banner971

Türkiye depremin 3. gününde gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Bakan Kurum da depremle ilgili uyarıda bulundu, Gaziantep'te enkazlarda vefat edenlerin sayısının 551'e ulaştığını duyurdu. Kentte 900 binanın ağır hasarlı ve yıkık olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "İki önceliğimiz var" diyerek çalışmalarla dair sürecin ayrıntılarını paylaştı.

Başlıksız-7

"HASARLI BİNARLI" UYARISI

Bakan Kurum Gaziantep'ten depremle ilgili yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi:

  • Şu ana kadar 684 artçı deprem yaşadık, devam ediyor. Yorulan binalarda hasarın daha arttığını, hassasiyetin devam ettiğinin altını çiziyorum. Hasarlı binalara girmeyelim.

"1000 KİLOMETRELİK ALANI ETKİSİ ALTINA ALDI"

  • Gaziantep genelinde doğrudan 12 bin personelimiz bilfiil sahada. 1646 kurtarma personelimiz ile bütün enkaz alanlarında vatandaşımızın yanındayız. Gaziantep özelinde 618 sağlık personelimiz AFAD'la, arama-kurtarma personeliyle ilgili süreçleri yürütmekte. Deprem ülkesiyiz ama bugün belki dünyanın en büyük deprem felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Bu afet 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiriyor, 1000 kilometrelik alanı etkisi altına aldı. 10 ilimize 31 valimiz, 62 kaymakamımız görevlendirildi.

"İKİ ÖNCELİĞİMİZ VAR"

  • Acil ne ihtiyaç varsa bu ihtiyaçların giderilmesine ilişkin ilk yardım ödeneklerimizi aktardık. İki önceliğimiz var. Birinci önceliğimiz arama-kurtarma faaliyetleri. İzmir'de 112. saatte yavrumuzu enkaz altından kurtardık. İkinci önemli husus da hasar tespit ve vatandaşlarımızın barınma, gıda ihtiyaçlarını giderme süreci.

"GAZİANTEP'TE 900 BİNA YIKIK VE AĞIR HASARLI"

  • Gaziantep'te 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık. Enkazlarımızda vefat eden vatandaşımızın sayısı 551'e ulaştı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.