banner913
banner932
banner1012

"Ankara, Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmamalı"

banner1020

TC Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Dış Politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Ankara'nın Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmaması gerekir” dedi

banner974
"Ankara, Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmamalı"

banner971
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dış Politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz, İsviçre'de Almanca dilinde yayın yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesine verdiği röportajında, "Türkiye'nin, yeniden Avrupa Birliği (AB) üyeliği için normal bir aday olarak görülmesini istiyoruz." dedi.
Çeviköz'ün, Kılıçdaroğlu yönetimindeki bir Türkiye'nin Batı ile yakınlaşacağını söylediği belirtildi.
Bunun için Kıbrıs adası ve Suriye politikalarında değişiklik sinyali veren Çeviköz, “KKTC’ye” müdahale etmemeleri gerektiğini söyledi.
Çeviköz ayrıca, Suriye'de bulunan Türk askeri varlığına da son verebileceklerini anlattı.
"Sorunlar ortadan kalkmış değil. Kıbrıs, tıpkı Ege'deki sınır gibi bir çekişme noktası olmaya devam ediyor." ifadesine karşılık, CHP'li Çeviköz'den şu şekilde yanıt geldi:
“Önce güveni geri kazanmalıyız. O zaman zor konuları da çözebiliriz. Kıbrıs'a gelince, çözümün adadaki iki toplum tarafından bulunması gerekiyor. Bizim tavrımız, Ankara'nın Kıbrıslı Türklerin içişlerine, Atina'nın da Kıbrıslı Rumların içişlerine karışmaması gerektiğidir.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.