banner913
banner932
banner1012

Sevgililer Günü yine cep yakacak

banner1020

14 Şubat Sevgililer Günü’nün bedeli her yıl olduğu gibi bu yıl da cep yakacak. Hele bu günü dışarıda, bir eğlence mekanında kutlamak isteyenler olursa fiyat bir hayli yükselecek

banner974
Sevgililer Günü yine cep yakacak

banner971

Baş başa yenecek romantik bir akşam yemeğinin bedeli 75 ile 250 TL arasında değişiyor. Olmazsa olmaz hediyelerin başında gelen çiçeğin fiyatları ise 65 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkıyor

Bahar UYGUR

Ülkemizde birçok sektör yarın kutlanacak Sevgililer Günü’ne odaklandı. İndirim kampanyaları düzenleyen sektör temsilcileri sevgililer pastasından pay almak istiyor. Sevgililer Günü'nde sevgiliye yapılacak bir jestin bedeli, dar gelirlilerin bütçesini de zorlayacak.

14 Şubat’ta dışarıda yemek yemenin bedeli kişi başı 75 TL’den başlıyor. Kuyumcular çeşitli kampanyalar ve indirimler yaparak müşteri çekmeye çalışırken, altın fiyatları 200 TL’den başlıyor.

Çiçekçiler, bu yıl çiçeklerini döviz üzerinden aldıkları için daha pahalı aldıkları halde geçen sene fiyatlarından satış yapacaklarını belirtti. Sevgiliye alınacak bir gülün fiyatı 10 TL’den başlıyor. 

KUYUMCULAR

Karasu Kuyumculuk’tan konuştuğumuz Ecmen Avcı, beş taş yüzük alana tek taş hediye ettiklerini söyledi. Buna göre 2.616 TL’lik ürünü 2 bin TL’ye almış oluyorsunuz. Yüzükler, pırlanta 14 ayar kalite taştan oluşuyor. “Aşk hesap tanımaz sloganıyla her cebe uygun bir hesap var” diyen Avcı, kredi kartına iki taksit yaptıklarını söyledi. Bankaların müşterilerine yaptığı kolaylıkla bu taksitler 6-8 taksit arası olabiliyor. 500 TL ve üzeri alışveriş yapanlara ise hayalet kolye hediye ettiklerini belirten Avcı, pazar günü açık olduklarını ifade etti.

Moonstar Gold Kuyumculuk’tan konuştuğumuz Tan Amber, Mikail kolye ve kalp kolye 400,600 TL arası olduğunu, erkekler için kolye ve kravat iğnesinin 1000-1200 TL arası olduğunu sözlerine ekledi.

Fellahoğlu Kuyumculuk’tan konuştuğumuz Laden Fellahoğlu, müşterilerin istekleri üzerine kampanyalar yaptıklarını ifade etti. Fellahoğlu,  %50 gümüşte, %50 güzlükte, %50 çelikte, %30 saatte indirimleri olduğunu ifade etti. Fellahoğlu, kolyelerin 200 TL’den başlayan fiyatlarla, saatlerin 150 TL’den başlayan fiyatlarla olduğunu söyledi.

ÇİÇEKÇİLER

Happy Flowers Çiçekcilik direktörü Salime Bıçak, fiyatlarının çok uygun olduğunu söyleyerek saksı çiçeklerinin 10 TL’den başladığını ifade etti. Orkidelerin 65-80 TL arası mavi orkidenin 150 TL olduğunu dile getiren Bıçak, aranjmanlar için çikolata ve gazlı balonları olduğunu belirtti.

Ayılar 30 TL, küçük ayılar 5 TL. Kaktüs aranjmanlar 30 TL’den başlayan fiyatlarla. Gül ve papatya aranjmanları 50 TL’den başlayan fiyatlarla. Güllerin tanesi 10 TL. Saksı güller 25 TL.

Anatolia Çiçekcilik’ten Ferdican Türkseven, orkidelerin 95 TL’den başladığını, dizayn çiçeklerin daha çok para tuttuğunu belirtti. Güller, 10-15 TL arası. Kutu güller 20-45 TL arası.

Türkseven, gülleri dövizle aldıklarını geçen seneye göre pahalı aldıklarını ama kendilerinin geçen senenin fiyatlarıyla satacaklarını belirtti.

Ayıcıklı gül 60 TL’den başlayan fiyatlarla. Helyum balonlar 15 TL müzikli kendi sesini kaydedip sevgiline dinletebileceğin balonlar 90 TL.

Mağusa esnafı da sevgililer gününe hazır

Mağusa esnafı farklı hediye seçenek ve fiyatlarıyla sevgililer gününe hazır.

      

Sevgilisine farklı hediye almak isteyen ancak bütçesi de çok olmayan insanlar için Mağusa’da bulunan Potente mağazası tam sizlere göre. Önceden belirtelim Potente mağazasının ülkenin her yerine adrese teslimatı var. Potente mağazasının sahibi Özlem Giritli, her cebe her bütçeye göre ürünleri olduğunu belirtiyor. İlginç sevgililer günü hediyeleri ise şöyle: Aşk çekleri; içinde 16 adet kadınlar 16 adet erkekler için çek var. Çeklerin içinde yazılı ‘bugün televizyon kumandası senin’ gibi cümlelerle sevgilinizi şımartabiliyorsunuz.  Konservelerin içinde ise 100 tane aşk sözü var. Sevgili cüzdanları, kalpli saatler gibi bir çok ürünün yanında tek taş, beş taş gibi imitasyon yüzükleri de 4 TL’den başlayan fiyatlarla bulabiliyorsunuz. Aynı zamanda kalpli kolyeler 8 TL’den başlayan fiyatlarla. Çift saatler 55 ile 95 TL arası iken çantalar 20 TL’den başlayan fiyatlarla. Salı akşamı kırmız elbise giyecekler için siyah silindir çantalar 35 TL, kırmızı çanta ise 40 TL. Özlem Giritli, ‘herkes çok mutlu olsun, birbirlerine hep aşkla baksınlar” temennisinde bulundu.

Mağusa’da faaliyet gösteren çiçekçilerden Bonsai Çiçekcilik direktörü Levent Demiralp, orkidelerin 80 TL’den başladığını, kutu güllerinin 20 TL olduğunu söyledi. Tüm çiçekleri Hollanda’dan Euro ile aldıklarını söyleyen Dermialp çok pahalı aldıklarını ama kendilerinin çok cüzi karla satacaklarını ifade etti. İnsanların alım gücünün düştüğünü belirten Demiralp, artık çiçekleri pazarlarda, marketlerde, evlerinde satanlar olduğunu bu yüzden de günden güne çiçeklerin de işlerinin düştüğünü ifade etti. Demiralp bu işin de sertifikalı olması gerektiğine dikkat çekerek herkesin artık bu işi yaptığını savundu.

Doğan Kuyumculuk’tan Yasemin Özboltaşlı harakliliğin başladığını söyleyerek sevgililer gününe özel %20 indirimleri olduğunu söyledi. Kolyelerin 450-500 TL’den başlayan fiyatlarla olduğunu söyleyen Özboltaşlı, bileklik ve yüzük gibi ürünlerinin 350-400 TL’den başlayan fiyatlarla olduğunu sözlerine ekledi.

Ekenel Saatçilik direktörü Ahmet Ekenel, saatlerinin 30 TL’den başlayıp 400 TL’ye kadar olduğunu, çakmakların 10-100 TL arası olduğunu söyleyerek sevgililer gününe özel %25 indirimleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Sevgililer Günü hafta içine denk geldiği için bir çok otel ve restoran etkinliklerini 11 şubatta yapmış olsa da 14 Şubat’ın büyüsü bozmayıp o gün etkinlik düzenleyen restoran ve otelleri sevgililer için derledik.

Dereboyu Mardo Sevgililer Günü’ne özel menü kişi başı 75 TL.

Başlangıç Tabağı: Karides kokteyl, krep içerisinde somon ruloları, blue cheese, parmesan peyniri

Ana Yemek: Taze baharatlarla tatlandırılmış ızgara bonfile, vişne sosu yanında haşlanmış sebze, pancarlı patates püresi

Tatlı: Böğürtlenli sufle

1 kadeh şarap

Malpas kişi başı 125 TL. Grup Acoustica Çatalköy Girne

Göçmenköy Dub’LE meyhane Mehmetcan, Didem, Barış, Piyanist Hüseyin

Fix menü: 4 kişiye 70cl yerli veya yabancı içki dahil 85 TL.

Acapulco Otel LA FeMMe Lounge Bar Niyal Öztürk band.

Kemalin Yeri Restaurant  15 çeşit soğuk meze, 5 çeşit sıcak meze, Çipura, ızgara veya Karışık Kebap, Meyve ve Tatlı, İçki dahil 100 TL kişi başı. Bahar Ateş ve Ares Grubu sahne alacak.

Salamis Bay Conti Otel, Selçuk Restaurant’ta Ka Band müzikleriyle açık büfe herşey dahil kişi başı 100 TL.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.