banner913
banner932
banner1012

Ağacın sanat hali, Loyart dizayn

banner1020

İstanbul’da inşaat mühendisliği yapan Cemil Bardi 3 yıl önce hobi olarak başladığı ahşap eşya dizaynını işe dönüştürdü.

banner974
Ağacın sanat hali, Loyart dizayn

banner971

Cemil Bardi tahtaya çizdiği dünya haritasının fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra tabiri yerindeyse hayatı değişti.  Fotoğrafı görüp beğenenler kaça satıyorsun diye sormaya başladığını anlatan Cemil Bardi, marangoz bir çalışanının da yardımıyla ahşap eşya yapmaya yöneldi. Yaptığı ürünleri internet üzerinden satışa çıkarmaya karar veren Cemil Bardi, 1,5 ay önce Girne Çatalköy’de Loyart isminde bir dükkân açarak ürünlerini Kıbrıs halkıyla buluşturdu.


Kuzey Kıbrıs’ta doğal ahşap işleri yapan kişilerin pek olmadığını belirten Cemil Bardi, kendisinin kişiye özel dizayn yaptığını ifade etti. Bardi,genel olarak ürettikleri doğal ağaç ürünlerin aynısının olmadığını belirtti. 


Kullandığı ağaçlar ceviz, kestane, zeytin, karaağaç, çam, kiraz, armut, mandalina, çınar gibi fırın kurusu kaliteli ağaçlar olduğunu anlatan Bardi, kimi ağaca göre yağ kimi ağaca göre vernik kullandığını söyledi. Bardi, ahşaba epoksi uygulaması, cam ve çelik ile birleştirilmiş farklı uygulamaları olduğunu belirtti.  


Cemil Bardi, ağaçla dizayn yaparken bazen ağacın şeklini bozmamak için ağaca uygun dizaynlar da yaptığını ifade etti.  Ağaçla uğraşırken kendisini çok mutlu hissettiğini belirten Bardi, tüm stresinin gittiğini anlattı. Bardi, üretmenin ve tasarım yapmanın zevkli olduğunu ifade ederek çıkan ürünleri çocuğu gibi sevdiğini dile getirdi. Çizmeye 28  yaşında başladığını söyleyen Cemil Bardi bilmediği bir yeteneğinin ortaya çıktığını ve bunun beğenilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.   


Cemil Bardi çalıştığı mimarlar olduğunu ifade ederek kişilerin evlerine göre de dizayn yaptığını söyledi. Loyart’ta duvar saatlerinden şaraplıklara, masa sandalyeden, kitaplık ve dolaplara, mumluklardan avizelere birçok ahşap tasarım eşya bulabilirsiniz. Loyart Çatalköy’de Pazar hariç her gün 09.30- 18.30 arası açık olup bu güzel dizaynlarla ilgili bilgi almak için 0548 838 1878 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.