banner913
banner932
banner1032

“Ne işe yararsınız?” diyor


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 26 Mart 2021, 22:46

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan’ı, uzun yıllar önce Hentbol Milli Takım’ı sporcusu olarak tanımıştım.
Kosova’da yapılacak turnuvaya; O sporcu, ben de spor yazarı olarak katılmış, savaştan yeni çıkmış, olanaksızlıklar içerisinde yaşam savaşı veren ve BM korumasındaki Priştine’de Ocak ayında geceleri soğuktan titreyerek bir hafta kalmıştık.
Bahadır Ayhan, sporu yönetmek üzere göreve gelen başta ilgili Bakanlığı, Spor Dairesini ve Genel Yönetim Kurulunu nazikçe göreve çağıran ve adeta bir manifesto niteliği taşıyan açıklamayı “Sesimizi duyan var mı?” başlığı ile yaptı.
“Dertlerinin para değil, sporu yönetenlerin sessizliği, siyasi kavgalardan dolayı sporun bitme noktasına gelmesi” olduğunu söylerken haksız mı? Bahadır Ayhan.
Kralın çıplak olduğunu ise “Siyasi kavgalar, atamalar ve kurultay seçimlerine göre, sporun göz ardı edilemeyecek çok ciddi bir unsur olduğu” vurgusu ile açıkladı ve sekiz maddede önerilerini ortaya koydu. Önerilerinin sonunda “Ya da” diyerek, bu sezon için umutsuzluğunu aktaran Bahadır Ayhan’ın haklı çıkacağı, şüphe götürmez bir gerçek.
Sporu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlarsanız, olacağı buydu.Bakan Arıklı, bir yandan seçimli kurultayda bir kez daha başkan olmak amacıyla parti içi dengelerle uğraşıp, diğer yandan yakıt ihalesinden yükselen kokularla ilgili sağa sola cevap yetiştirirken, bir de sporla mı uğraşacak? Spor Dairesi Müdürü de kurultay uğraşı içerisinde. Yani bir de federasyonların sorunlarını kendine dert mi edinsin?
Başbakan desen, zaten partisinin başına sancılı gelmiş. Bir yandan muhalefetin erken seçim taleplerini görmezden gelmekle uğraşırken, diğer yandan parti içi muhalefetle didişmekten bir de ülke sporuna vakit mi ayırsın?
Bir yıldır ülkede spor durmuş vaziyette. Bırakın kapalı salonlarda spor yapılmasını, açık alanlarda olanlar bile yapılamıyor. Futbol resmen durdu. Yabancıların tümü ayrıldı, yerliler ise Türkiye’ye kapağı atarak BAL’ne oynama uğraşı içerisinde. Ülke futbolunun başlaması için uğraşacağına, siyaset peşinde koşan Futbol Federasyonu Başkanı, sanki 11 senede bir şey başarmış gibi bir kez daha aday oluyor.Ama bu arada olan, ülke sporuna ve sporcusuna oluyor.
Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan sporu kurtarmanın yollarını önerdi ama bence bu kargaşada önerilerini ciddiye alacak ve uygulayacak yetkili bir merci bulamayacak.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.