banner913
banner932
banner1012

Tahsine’nin Mutfağı’ndan Peynirli Tavuk

banner1020

Her Çarşamba Gurme köşemizde bir restoranımızdan aldığımız lezzetli tarifi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

banner974
Tahsine’nin Mutfağı’ndan Peynirli Tavuk

banner971

Bu hafta Gurme köşemizde Tahsine’nin Mutfağı’na konuk olduk. Sizler için, Lefkoşa Suriçi’nde faaliyet gösteren Tahsine’nin Mutfağı’nın işletmecisi ve şefi Tahsine Kemal’den  Peynirli Tavuk tarifi aldık.

Peynirli Izgara Tavuk

Malzemeler

Tek kişilik

1 adet tavuk göğsü

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet soğan

Bir fincan doğranmış mantar

2 dilim kaşar peyniri

Yapılışı

Tavuk, karabiber, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, kekik, zerdaçal, lazmarin, kişniş ile marine edilir. Marine edilmiş tavuk yağsız tavada pişirilir. Soğan, mantar ve biberleri bir kaşık yağda soteliyoruz. Fırın tepsisine tavukları yerleştiriyoruz. Sotelediğimiz sebze karışımı üzerine döküyoruz. 2 dilim kaşarı karşımın üzerine koyduktan sonra 180 derece sıcaklıkta peynirler eriyene kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Asıl mesleği grafikerlik olan Tahsine Kemal, emekli olduktan sonra yaklaşık bir yıl önce çocuklarının maddi manevi desteği ile hayalini gerçekleştirdi. Kemal, Lefkoşa Suriçi’nde ev yemekleri yaptığı Tahsine’nin Mutfağı’nı açtı. Tahsine’nin mutfağı haftaiçi 08.00- 17.00 arasında bir part time olmak üzere 3 kişi ile hizmet veriyor. Paket servisi de olan Tahsine’nin mutfağında her gün tavuk dolma, ızgara köfte, ızgara tavuk, kıbrıs köfte, fırın makarnası yanında farklı 5 çeşit ev yemeği çıkıyor. Her Perşembe kuzu ciğeri yaptıklarını belirten Tahsine Kemal, yemekleri salata,yoğurt ve pilavla servis ediyor.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.