banner913
banner932
banner915

Yeşilırmak’ın, görevini asbaşkana devretmesi bekleniyor

banner476

Seçim ve Halkoylaması Yasası gereği, milletvekili seçilen Yeni Erenköy Belediye başkanı Emrah Yeşilırmak’ın görevini belediye asbaşkanına devretmesi bekleniyor

banner825
Yeşilırmak’ın, görevini asbaşkana devretmesi bekleniyor

banner931

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın, milletvekili seçilmesinin ardından, Seçim ve Halkoylaması Yasası gereği, görevini belediye asbaşkanına devretmesi bekleniyor.
Seçim ve Halkoylaması Yasası, ihtiyar heyeti üyeliği, muhtarlık, belediye meclisi üyeliği, belediye başkanlığı, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı görevlerinden herhangi ikisinin aynı kişide birleşmesini yasaklıyor. Yasaya göre, bu görevlerden birini yaparken diğer bir göreve seçilen kişi, son seçildiği görevle ilgili tutanağı aldıktan üç gün içinde bu görevlerden birini tercih etmek zorunda.
Bu durumda Yeşilırmak’ın milletvekilliği görevini seçmesi halinde Belediyeler Yasası gereği, belediye başkanlığı görevini, asbaşkan devralacak.
2018’den beri Yenierenköy Belediye Başkanlığı’nı yürüten Yeşilırmak, 23 Ocak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde ise UBP İskele Milletvekili olarak seçildi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.