banner913
banner932
banner1012

YEŞİLIRMAK'TA İÇİMİZ YANDI

banner1020

banner974
YEŞİLIRMAK'TA İÇİMİZ YANDI

banner971
Yeşilırmak köyünün güneyinde dün çıkan yangın büyük zarara yol açtı.
Saat 13.00 sıralarında başlayan yangın akşam saatlerinde ancak kontrol altına alındı.
Yangına Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopter, Türkiye’den ve İngiliz üslerinden gelen birer yangın söndürme helikopteri havadan, Polis, İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ekipleri ile askeri personel ve çevre halkı da karadan müdahale etti.
Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangının, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve köyün içine doğru genişledi.
Rüzgarın çok kuvvetli olması ve sürekli yön değiştirmesi, söndürme çalışmalarını zorlaştırdı.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, “Hava şartları çok kötü, çok ciddi bir rüzgar var, bunun olumsuz bir etkisi var” dedi.
Kaya, “Yangın, sarp bir arazide başladı. Bir diğer olumsuz durum da bu. Bazı noktalara araçlar müdahale edemiyor. Bu yüzden helikopter desteğine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
“Yangın hızlı şekilde geniş bir alana yayıldı” diyen Kaya, “Yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda güneye doğru devam ediyor” ifadelerini kullandı.



banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.