banner913
banner932
banner1012

Vakıf geleneği, GİKAD tarafından günümüze taşınıyor

banner1020

Tarihi Lefkoşa Tren İstasyonu, kadınların ürettiklerini satabildikleri bir yer haline getirildi

banner974
Vakıf geleneği, GİKAD tarafından günümüze taşınıyor

banner971
452 yıldır topluma faydalı işler yapmak maksadıyla çok sayıda faaliyet gerçekleştiren Kıbrıs Vakıflar İdaresi, (Evkaf) atalarımızın bizlere devrettiği iyilik medeniyetini yaşatarak bir Vakıf malının daha topluma kazandırılmasına vesile oldu.
Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin (GİKAD) köylerdeki kadınların kazanç elde etmesi adına satış ve eğitim merkezi olarak topluma kazandırdıkları Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi’nin (Gİ-KA KOOP) Evkaf tarafından sağlanan ve Gİ-KA KOOP tarafından da restore edilen vakıf binasında (Eski Lefkoşa Tren İstasyonu) tanıtım etkinliği gerçekleşti.
Konu ile ilgili açıklama yaparak düşüncelerini belirten Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, iyi durumda olmayan tarihi bir eseri aslına uygun olarak restore eden ve tüm bölgelerdeki kadınların ürettiklerini satabildikleri bir yer haline getiren GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu’yu ve restorasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren mimar Özge Özbekoğlu’nu tebrik etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.