banner913
banner932
banner1012

Üstel'den Maraşlı gençlere sosyal konut sözü

banner1020

Başbakan Üstel, Maraş’ı ziyaretinde gençler için sosyal konut projesini açıkladı. Projede sona gelindiğini belirten Üstel, “Gençlerimiz uygun fiyatlarla ev sahibi olacak. Bu onlara vaadimiz değil sözümüzdür” ifadelerini kullandı

banner974
Üstel'den Maraşlı gençlere sosyal konut sözü

banner971

 
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ünal Üstel, Gazimağusa’ya gitti, Maraş’ı ziyaret etti.
Maraş sakinlerinin yoğun ilgisine teşekkür eden Üstel, sırasıyla Demokrat Parti Lokali, Timisin Kahvesi, M.A. Doğan Kahvesi, Anadolu Meydan Kahvesi Piyale Paşa Mahalle Muhtarlığını ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Üstel, hükümete yarım kalan işleri bitirmek, problemleri çözmek ve güçlü KKTC’yi yaratmak için geldiklerini vurguladı. 
Ünal Üstel, Maraş’ı ziyaretinde gençlere sosyal konut projesi verdi.  Projeyle ilgili görüşmelerin yapıldığını ve sona gelindiğini belirten Üstel,” Gençlerimiz uygun fiyatlarla ev sahibi olacak. Bu onlara vaadimiz değil sözümüzdür” dedi.
Hükümet ortakları ile ilk günden beri halka daha iyi hizmet sağlamak için çalıştıklarını belirten Üstel, “Hükümet ortaklarımızla birlikte karar verip, birlikte hareket ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ağzımızdan ne çıktıysa hepsini birer birer yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
2013’den beri istikrarsız hükümetler nedeniyle projelerin yarım kaldığına işaret eden Başbakan Üstel, yapılan çalışmalardan bahsetti. Koalisyon ortakları ile hükümetin 2027 yılına kadar iktidarda olduklarına vurgu yapan Üstel, “Bugüne kadar eksik kalan her projenin, yasanın müsebbibi istikrarsız hükümetlerdi. Biz geldik ve yarım kalan projelerimizi bitirmek için önce yollarımızdan başladık. Meclisin tozlu raflarında kalan yasaları yeniden gözden geçirdik. Hastane ihalelerini tamamladık. 2013’den beri yarım kalan Güzelyurt- Lefke Yolu’nu bitirdik. Girne- Alsancak Yolu’nu bitiriyoruz. Hepsini sırasıyla yapıyoruz” dedi.
Bugüne kadar yaklaşık 90 Km yolun yapıldığı bilgisini veren Üstel, üreticiye, esnafa ve sosyal yardım alanlara yapılan destek ve teşviklerden de bahsetti.
UBP’nin KKTC’yi kuran ve yaşatma kararlılığı içinde olan bir parti olduğunun altını çizen Üstel, “Dünya şekillenirken biz de ülkemizi şekillendireceğiz. Yerel yönetimlerde ülkemizi yapılandıracağız” ifadelerini kullandı.
Halkın yanında olduklarını belirten Üstel, “Sizlere söz veriyoruz. Bize güvenin. Adaylarımıza güvenin. Ne söylersek yapacağız ve yapıyoruz. Asgari ücretli çalışandan vergiyi muaf yaptık. Bakın, buna bugüne kadar kimse cesaret gösteremedi ama biz o cesareti gösterdik“ dedi. 
Reformla birlikte belediyelerin mali yapısının güçleneceğini ve hizmet kalitesinin artacağını belirten Üstel, şöyle devam etti: “Büyük projelere Anavatanımız Türkiye ile yapacağız. Hizmet için buradayız. KKTC’yi güçlendireceğiz, belediyelerimizi güçlendireceğiz. Güçlü belediyeler yaratmak için buradayız.”
Muhalefet partisini eleştiren Üstel, “Muhalefet partileri değişik senaryolar yazıyor. Geçenlerde aday tanıtım filmini izledim ne bir Türk Bayrağı ne bir KKTC bayrağı var. Onların amacı bizi Rumlara yama yamak. Milli davamız dedim canları sıkıldı. Biz Rumlara yama olmayacağız. Biz ayrı bir devletiz, biz KKTC’yiz” dedi.
UBP Başkanı Ünal Üstel, ziyaretlerin ardından Gazimağusa UBP Maraş Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katıldı.
Burada konuşan Üstel, Cem Dana ve İsmail Arter’in adaylıktan çekileceğini duyurmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arter ve Dana’nın büyük bir özveri gösterdiklerini ifade eden Üstel, her bölgenin çok önemli olduğunu ve adayların kazanmak için yola çıktığını belirtti. 
18 adayın hükümet ortakları ile müşterek belirlendiğini ifade eden Üstel, şunları söyledi: 
“Müsterih olun. Maraş’ı kimse unutmadı ve unutturmayız. Sizler için gereğini yapacağına inancı içinde olduğum Dr. Erdal Özcenk sorunları birer birer çözecektir.”
UBP Gazimağusa Belediye Başkan Adayı Erdal Özcenk’e halktan destek sözü isteyen Üstel, “Belediye başkanımız ne söylediyse hükümet olarak arkasındayız. İddialıyız, kararlıyız ve inançlıyız” ifadelerini kullandı.
Yeni projelere imza atılacağını söyleyen Üstel, “Çalışarak kazanacağız. Güçlü belediyeler yaratacağız. Durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.