banner913
banner932
banner1012

Tüfekçi, Universal Bank’ı dava etti

banner1020

İşadamı Hüseyin Tüfekçi, 1 buçuk milyon sterlin borcu için borç senetlerine karşılık Universal Bank’ın hile ile fazladan hüküm aldığını iddia ediyor

banner974
Tüfekçi, Universal Bank’ı dava etti

banner971
 
Cypromer Limited direktörü Hüseyin Tüfekçi, Universal Bank’ı mahkemeden hile ve sahtekarlıkla alınan hükme geçici ara emri verilmesi talebiyle dava etti.
Universal Bank’ın mahkemeye sundukları borç ekstresi 2 milyon 562 bin TL iken, Merkez Bankası’na 2 milyon 190 TL olarak gösterildiği iddia edildi. Tüfekçi, 1 buçuk milyon sterlin borcuna karşılık, borç senetlerine karşılık bankanın hile ile fazladan hüküm aldığını ileri sürdü.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ara emri duruşmasında Merkez Bankası’ndan bir tanık dinlendi. Merkez Bankası yetkilisi Mahmut Halkseven, Universal Bankası’nın davacının kredisini donuk hesaba atmaması nedeniyle uyarıldığını belirtti. Tüfekçi’nin 10 adet 100 bin Euro’luk teminat mektubu ile ilgili de şikayette bulunduğunu ve bankanın muhasebesinde sadece 5 teminat mektubu ile ilgili kayıt bulunduğunu söyledi. Halkseven, bankanın, Bankacılık Yasası’nın 50’inci maddesine aykırı hareket ettiğinden polise bildirimde bulunulduğunu mahkemeye aktardı. Davada önceki gün, davacı Hüseyin Tüfekçi, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Yıldıran ve Hasan Esendağlı tanık olarak dinlenmişti. Tüfekçi’nin avukatı Kemal Şentürkler, Mali Şube tarafından  banka ve yetkililerinin aleyhine 5 ayrı soruşturma yürüttüğünü belirtti. Şentürkler, hile ile alınan bu hüküm için geçici ara emri verilmesini talep etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, davayı 8 Haziran’a erteledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.