banner913
banner932
banner1032
banner1038

Tatar, mücahitlerle buluştu

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, Boğazköy Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nı ziyaret etti

banner974
Tatar, mücahitlerle buluştu

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Boğazköy Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda mücahitlerle bir araya geldi.
Askeri birlikleri ziyaret edip Kıbrıs konusundaki gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşanan gelişmeleri mücahitlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın gelecek yıl 50’nci yıldönümünün kutlanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Onların siyasetinde bir değişiklik yok. 50 yıl federasyon görüşmeleriyle zaman kaybedildi. Rumların tek taraflı olarak AB’ye alınmasıyla tüm müzakerelerde federasyon görüşmelerinde sıfır asker, sıfır garantörü savunuyorlar. Kıbrıs’ın AB üyesi olması nedeniyle garantöre gerek kalmadığını, garantörlüğün AB tarafından sağlanacağı, AB üyesi olmadığı için Türkiye askerinin çekilmesini istiyorlar. Bu duruma izin verirsek, artık Türkiye müdahale edemez Türkiye bize, biz onlara seyirci olarak bakarız” dedi.
 Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasının devamında şunları belirtti:
“Bizim siyasetimiz KKTC’nin güçlenmesidir. Güçlendikçe buradaki yapı dünya tarafından kabul edilecek. Ülkemize 144 ülkeden öğrenci geliyor. Yabancı ülkelerle ticaret yapılıyor ve turist geliyor. İnşaatlar yapılıyor ve dünyanın her yerinden yabancılar mal ve mülk alıyor. Buranın güveni ve asayişi ülkenin geleceği ve yatırımcılar için önemlidir. Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de her türlü tehlikeye ve saldırıya açıktır. Buranın güvenliğini sağlayan Güvenlik Kuvvetlerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ederim. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.