banner913
banner932
banner1012

Sağlık Bakanlığında ilaç eksikliği ile ilgili kriz masası kuruldu

banner1020

banner974
Sağlık Bakanlığında ilaç eksikliği ile ilgili kriz masası kuruldu

banner971
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra'nın başkanlığında Sağlık Bakanlığı'nda ilaç eksikliği ile ilgili kriz masası kuruldu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda hekimler ve eczacılar tarafından risk faktörüne göre yaşamsal ilaçların sınıflandırılması ve listelerinin güncellemesinin yapılması, stoklardaki eksik ilaçların tamamlanabilmesi adına ülkeye ilaç ihracatının yapılabilceği ülkeler ele alındı.
Sağlık Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda ayrıca, yerli ilaçların ruhsatlandırılması ve/veya üretimi yapılabilmesi için yasa-tüzük çalışmalarını yürütecek komitenin kurulmasına karar verildi.
Bakan Altuğra'nın başkanlık ettiği toplantıya, Bakanlık Müsteşarı, İlaç Eczacılık Dairesi Müdürü, Tabipler Birliği temsilcisi, Eczacılar Birliği Başkanı ve Genel Sekreteri, Tıp-İş Sendikası Başkanı, Devlet Hastanesi Eczane Sorumlusu, ilgili doktorlar, eczacılar ve ecza depoları yetkilileri katıldı. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.