banner913
banner932
banner1012

“Piyasa acımasızlaştı”

banner1020

Tarım Bakanı Çavuşoğlu, ekmek fiyatlarıyla ilgili “Ülkemizde serbest piyasa koşullarının acımasızlaştığını görüyoruz” dedi ve marketlerin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi

banner974
“Piyasa acımasızlaştı”

banner971
 
 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’de 18. Saat programına canlı bağlantı gerçekleştirerek, ekmek fiyatlarına değindi, 'marketlerin fedakarlık yapması gerektiğini' kaydetti.
Telefonla katıldığı programda ekmek fiyatlarının aşağıya çekilebilmesi yönünde bir çalışma yapılıp yapılmadığına yönelik soruya Bakan Çavuşoğlu, “İçinde bulunduğumuz sıkıntılar çerçevesinde marketlerin de fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum. Yaptığımız araştırmalar göre marketlere fırıncılar 3 TL’ye, bakkallara 3.20 TL’ye vermektedir. Dolayısıyla kar marjlarını aşağıya düşürürlerse onlar da bu toplumun yaşamasına destek olmuş olacaklar” diye konuştu.
Ülkemizde serbest piyasa koşullarının acımasızlaştığını görmekte olduklarını da ifade eden Nazım Çavuşoğlu, “Belki bu acımasız serbest piyasa daha sonra bizim de buralarda halk ekmek tipi belediye fırınları kurmak gibi açılımları mecbur kılacaktır bu kar marjları bu seviyelerde devam ederse. Temennim marketlerin rekabetini ekmek üstünden düşürmek yönünde yürütmeleridir” dedi.
Çavuşoğlu, ülkedeki un üreticilerini de zarara sokmadan ne yapılabileceği yönünde bir çalışma içinde olduklarını da söyledi.
Çavuşoğlu, “Dünyada un fiyatları artmakta ve daha da artacağı noktadadır. Dolayısıyla un fiyatlarının üzerinde olan her maliyeti aşağa çekmek için bir çaba sarf edebiliriz. Ancak asıl burada bizim ilk anda tespit ettiğimiz fiyat artışı tüketiciye eriştiği nokta yani market ve bakkal satışlarındaki kar marjıdır tespitimiz. Dolayısıyla onlarla da görüşeceğiz” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.