banner913
banner932
banner1012

“Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor”

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında CTP lideri Erhürman ile bir araya geldi. Erhürman “Memlekette yaşananlar inanılır gibi değil. Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor” dedi

banner974
“Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor”

banner971
 
 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında temaslarına devam etti.
Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.
Cumhurbaşkanı ile yarım saat süren görüşme sonrasında basına açıklamada bulunan CTP Genel Başkanı Erhürman, dün Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin rutin, normal bir görüşme olmadığını söyleyerek, “Memlekette yaşananlar inanılır gibi değil. Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor. Türkçede bunun başka adı yok” dedi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a önce Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden alma yazısını, sonrada da hükümetin istifasını sunduğunu anımsatan Tufan Erhürman, “Memleket bu kadar krizin ortasında böyle bir maskaralığın içine sürükleniyor… Fark edilsin ki ortada ciddi bir sorumsuzluk, ciddiyetsizlik var… Bu zihniyet, ‘ne olacağım’ diye siyaset yapıyor…” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendisine “Hükümeti kurmak istiyor musun?” diye sorduğunu belirten Erhürman, şunları söyledi:
“Eğer Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararı, ‘Sucuoğlu istifa etti, hükümeti kurma görevi kendisine verilmez’ yönündeyse biz bu görevi alırız… Hükümeti kuracaksak UBP’ye de gideriz, DP’ye de gideriz…diğerlerine de gideriz… Ne çıkacak görürüz ama hükümeti UBP kuracaksa ki Faiz Sucuoğlu hangi hükümetin kurulacağını zaten ilan etti, ‘Bakanlar Kurulu listesinde 3-4 kişi değiştireceğim’ dedi… Buyursunlar kendi içlerinde hangi 3-4 kişi nasıl değişecek onun kavgasını versinler, bizi ilgilendirmez…”
“Hiç kimse CTP’yi yaratılan bu maskaralığın parçası haline getiremez. Bu tablonun Türkçede başka adı yok” şeklinde konuşan Tufan Erhürman, hükümet kurmakla ilgili prosedüre işaret ederek şunları kaydetti:
 “Bir ay daha bu sözde törenlerle uğraşacağız ve bu törenler, ciddiyetsizliğin, sorumsuzluğun göstergesi olacak. Bu tablonun sorumlusu siyasiler değil, bu zihniyetteki siyasilerdir. Toplumun bu ayrımı yapmayı öğrenmesi gerek….”
Toplumun özgüvenini yok edilmek istendiğini savunan Erhürman, şöyle devam etti:
“Bu topluma ‘muhalefetin de iktidarın da sen de yönetemiyorsun’ mesajı verilmek isteniyor. Buna asla izin vermeyeceğiz… Bu toplumun ülkesel potansiyeli de insani potansiyeli de yönetmeye son derece müsaittir. Kimse aksini iddia edemez. Kimse bu toplumun özgüvenini yıpratmaya, üstünde tepişmeye kalkmasın. Bunun sonucu yoktur. Buradan başarı elde edilemez, bu maskaralıktan kimse kahramanlık çıkaramaz…” “Yaşananların sorumluları bellidir, kimse sorumluluktan kaçmasın, Sayın Atun da Sayın Sucuoğlu da Sayın Tatar da yaşananlardan sorumludur…” diyen Erhürman, şunları da ifade etti:
“Sayın Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Atun’u görevden alamadığını söyledi. Sayın Tatar’a sorduk.. Bize söylediği; iki saat vakit aldım, başsavcı ile görüştüm… Sayın Tatar, eğer Atun’u görevden alamadıysa neden alamadığını halka açıklamak zorundadır. 
Eğer Tatar, ‘Alamadım değil, almadım’ diyorsa, Sucuoğlu da neden bunu iddia ettiğini açıklamak zorundadır. Kelime oyunları üzerinden kahramanlık hikayesi üreteceğini zannedenler yanılıyor. Bu saatten sonra olacaklar hiçbir şey ifade etmez. Tekrardan üçlü hükümet kurulacaksa onun hükümet olmadığı herkesin malumudur. ‘İstikrar, iktidar bizim işimiz’ diyerek iktidara gelenler bu ülkenin en kısa ömürlü hükümetini yarattı. Bu halk bunun bedelini muhakkak surette ödetecektir.  Böyle bir maskaralık hiçbir şekilde kabul edilemez…”


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.