banner913
banner932
banner1012

LTB personeline haşere ile mücadele eğitimi

banner1020

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi personeli, yerel yönetimlerin asli görevlerinden olan sivrisinek, hamamböceği ve haşere ile mücadele yöntemlerine ilişkin eğitim aldı.

banner974
LTB personeline haşere ile mücadele eğitimi

banner971

 

Biyolog Didem Ekşioğlu tarafından verilen eğitimde hamamböceği ile ilgili tür tanıtımı, yaşam döngüleri, yaşam alanları, yaydığı hastalıklar ile ilgili bilgiler aktarıldı. Eğitim kapsamında ayrıca LTB personeli, Biyolog Ekşioğlu ile birlikte aktarılan bilgileri sahada uyguladı. 
Eğitim boyunca, hamamböceğinin yanı sıra sivrisinek ile ilgili kaynak tespiti, tür tanımlamaları, kültürel ve fiziksel mücadelenin yanı sıra biyolojik ilaçlamanın önemi vurgulanarak, bilimsel olarak da tuzak kurulup  tür tespit çalışmaları da yapıldı.
Eğitimde vektörler ile mücadele yanında bu yıl ülkede görülen  Batı Nil Virüs hastalığı ile ilgili ayrıntılı bilgiler de LTB personeline aktarıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.