banner913
banner932
banner1012

Lefkoşa’daki binalar mercek altında

banner1020

LTB’nin Mühendis ve Mimar Odası ile mevcut binaların depreme karşı sağlamlık ve dayanıklılık denetimlerin yapılması için başlattığı çalışma sürüyor

banner974
Lefkoşa’daki binalar mercek altında

banner971
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Lefkoşa’nın afetlere karşı daha dirençli, güvenli ve hazır olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
LTB’den yapılan açıklamada, LTB’nin Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odası (KTMMOB) ile mevcut binaların depreme karşı sağlamlık ve dayanıklılık denetimlerin yapılması için başlattığı çalışmanın devam ettiği belirtildi.
Bina kontrollerinde ilk adım olarak gözle muayene yapıldığını ve izlenmesi gereken prosedürün ev bina sahiplerine anlatıldığı kaydedildi. Denetimler için 185 numaralı hat tahsis edilmişti.
Yeni yapıların her aşamasının kontrol edilmesi ve kontrollerin ortak kurulacak portal tarafından takip edilebilmesi için teknik çalışmaların başlatıldığı ifade edilen açıklamada, “Böylece çift denetimli sistemde yeni yapılacak inşaatlar hem belediye hem de ilgili odalar tarafından kontrol edilmiş olacak” denildi.
LTB açıklamasında, 6-10 Mart tarihlerinde kardeş şehir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapı denetimlerindeki teknik çalışmalarına katılacak LTB ekibinde, İnşaat Mühendisleri Odası ve Yerbilim Mühendisleri Odası’ndan da temsilciler yer alacağı ifade edildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.